Scirocco mk2 GTII '91
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
-
- Nowicjusz
Scirocco mk2 GTII '91
Ahoj. Krótko na temat mojego samochodu. Historia burzliwej, młodzieńczej miłości. Wzloty i upadki, długie przerwy, fochy i obrazy. Rok 1991, 1.8 JH 95KM
Rok 2011 - Samochód po kolizji, uratowany praktycznie przed zezłomowaniem. Opłakany stan, niekompletny. Praktycznie wszystko do poprawek, o dziwo do blachy było chyba najmniej zastrzeżeń.
Rok 2012 - 'Gotowe do jazdy' - nowy kolor, obszyty środek, uruchomiony silnik, ale ciągłe problemy w eksploatacji. Padające pompy paliwa, świrujący rozdzielacz, zawiecha do wymiany, braki....
Lata 2013-2014 - Odstawione w niepamięć. To było dla mnie za dużo - finanse mnie przerosły.
Tak wyglądało autko w tamtym czasie.
2015 - Coś strzeliło, może przypadek. Znajomy dzwoni, że ma coś fajnego za grosze. No i tak się zaczęło...
1.8 8V -> 2.0 16V
Sprzed kilku dni
Oprócz tego wpadł gwint, felgi widoczne na zdjęciu i parę pierdół. Za ogarnięcie instalacji dziękuję jeryk10
14.03.2016
Rok 2011 - Samochód po kolizji, uratowany praktycznie przed zezłomowaniem. Opłakany stan, niekompletny. Praktycznie wszystko do poprawek, o dziwo do blachy było chyba najmniej zastrzeżeń.
Rok 2012 - 'Gotowe do jazdy' - nowy kolor, obszyty środek, uruchomiony silnik, ale ciągłe problemy w eksploatacji. Padające pompy paliwa, świrujący rozdzielacz, zawiecha do wymiany, braki....
Lata 2013-2014 - Odstawione w niepamięć. To było dla mnie za dużo - finanse mnie przerosły.
Tak wyglądało autko w tamtym czasie.
2015 - Coś strzeliło, może przypadek. Znajomy dzwoni, że ma coś fajnego za grosze. No i tak się zaczęło...
1.8 8V -> 2.0 16V
Sprzed kilku dni
Oprócz tego wpadł gwint, felgi widoczne na zdjęciu i parę pierdół. Za ogarnięcie instalacji dziękuję jeryk10
14.03.2016
Ostatnio zmieniony pn mar 14, 2016 22:59 przez bombardier93, łącznie zmieniany 2 razy.
Scirocco mk2 GTII '91
Masz bardzo ładny kolor Jak dla mnie tutaj starczy gleba polerka jakaś dobra fela w ciemnym kolorze i wywalenie tej wlepy z tyłu. Zawsze mi się sroki MKII podobały Powodzenia w pracach
-
- Nowicjusz
- Adrian1989
- Łysy z Brazzers
- Kontakt:
Scirocco mk2 GTII '91
dzialasz cos ze sroka?
"Lubię dobre towarzystwo- dlatego tyle piję sam "
"Sadzic,palic,zalegalizowac" "mam taki luz ze bieg wypada w furze,Mordo.."
"Sadzic,palic,zalegalizowac" "mam taki luz ze bieg wypada w furze,Mordo.."
-
- Nowicjusz
Re: Scirocco mk2 GTII '91
tak wał wrócił od fachowca, szlify, nowe panewki kolbenschmidt itd zbroje się na ciepłe dniAdrian1989 pisze:dzialasz cos ze sroka?
edit: adminie ten post można skasować
Ostatnio zmieniony pn mar 14, 2016 23:00 przez bombardier93, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Scirocco mk2 GTII '91
Czas na małego aktuala. Auto generalnie jeździ. Raz lepiej, raz gorzej. Zregenerowałem wał, panewki Kolbenschmidt itd + panewka wałka pompy oleju. Dzisiaj wziąłem się za auto kumpla. Poprzedni właściciel narobił sidła w elektryce co poskutkowało niedawnym wypaleniem się instalacji we wnętrzu samochodu. Dobrze, że nie całego Trzeba to było przed sezonem właściwie ogarnąć. Wyrzucone niepotrzebne "mostki", nowe przewody w miejscach wypalonych kostek i styków. Na chwilę obecną auto odpala, jezdzi, świeci - czyli jakoś funkcjonuje. Do końca tygodnia muszę się spiąć żeby pogrzebać przy swoim
Zdjęcia uzupełnione w 1 wątku
Zdjęcia uzupełnione w 1 wątku
Scirocco mk2 GTII '91
Hej.
Jak tam GT II?
Żyje?
Napisz co tam się z autkiem dzieje.
Mój już zakończył sezon
Pozdrawiam.
Jak tam GT II?
Żyje?
Napisz co tam się z autkiem dzieje.