Witam.
Prosilbym o informacje na temat zasady działania układu paliwowego w VR6 ( Mk3)
1. Czy po załaczeniu zapłonu powinno byc słychac pompe paliwa która nabija cisnienie w listwie ?
2. Czy pompa powinna sie wyłączyć przed wystartowaniem rozrusznika - po osiagnieciu cisnienia na listwie ?
3. Czy wyłączenie pompy jest sterowane z czujnika cisnieia paliwa w listwie ?
4. Czy porblem z ciezkim uruchamianiem silnika ( długie krecenie) rozrusznika moze byc spowodowane złym działaniem pompy paliwa ?
5. Jak najprosciej i w kotrym miejscu sprawdzic cisnienie jakie podaje pompa paliwa ?
6. Ktory dokładnie przekażnik/przekazniki odpowiadają za prace pompy paliwa ( golf MK3 1992 VR6)
Dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Wojtek.
VR6 - zasilanie paliwa/pomp
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
pompe nie zawsze musi byc slychac.. przekaznik od pompy paliwa to 80, 67 lub 167.. ale za kazdym razem jak wyciagniesz i wsadzisz przekaznik i wlaczysz zaplon powinno byc slychac pompe.. mozesz sobie sciagnac waz paliwowy z listwy i np tam zmierzyc cisnienie..
Jak cięzko pali sprawdz czujnik temp. płynu chlodniczego a jak masz lpg to parownik do przeglądu
Re: VR6 - zasilanie paliwa/pomp
DyzioTDI pisze:Jak cięzko pali sprawdz czujnik temp. płynu chlodniczego a jak masz lpg to parownik do przeglądu
W tym aucie nie mam LPG tylko PB.
Pali ciezko -dlugo trzeba kręcic bez roznicy czy cieply czy zimny.
Zastanawia mnie cisz apo przekreceniu zapłonu - wydawalo mi sie ze powinno byc slychac przez chwile pompę do chwili nabicia cisnienia.
Zależy w jakim stanie masz pompę
Moja oryginalna pompa VDO bzyczała już dość głośno, po przekręceniu kluczyka też było ją słychać wyraźnie przez moment. Zainstalowałem pompę Boscha i jej praktycznie w ogóle nie słychać, a czas w jakim nabija ciśnienie po przekręcenie kluczyka jest znikomy (ułamek sekundy)
Moja oryginalna pompa VDO bzyczała już dość głośno, po przekręceniu kluczyka też było ją słychać wyraźnie przez moment. Zainstalowałem pompę Boscha i jej praktycznie w ogóle nie słychać, a czas w jakim nabija ciśnienie po przekręcenie kluczyka jest znikomy (ułamek sekundy)
B5 3B 1.9TDI 115KM + chip & B4 2.8 VR6 174KM - oba na wypasie ;)
Re: VR6 - zasilanie paliwa/pomp
Jaką pompę Boscha zainstalowałeś? W passatach kosze pompy były VDO.Co tam upchałeś i czy na rezerwie można odpalić i nie przerywa na zakretach?
3 x PG było
czas na VR6+ obecnie corrado 2.8 24V BDE.Za jakiś czas r32.
czas na VR6+ obecnie corrado 2.8 24V BDE.Za jakiś czas r32.
Więcej o mojej pompie przeczytasz tutaj
viewtopic.php?f=71&t=584175" onclick="window.open(this.href);return false;
Na razie żadnych negatywów nie zauważyłem
viewtopic.php?f=71&t=584175" onclick="window.open(this.href);return false;
Na razie żadnych negatywów nie zauważyłem
B5 3B 1.9TDI 115KM + chip & B4 2.8 VR6 174KM - oba na wypasie ;)