Jaki olej?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Jaki olej?
wojteks, bez przesady
pawel.GTI, bez sensu po 4 tys zmieniac oliwe... zrob jeszcze powiedzmy ze 4 i wymien na cos innego.
pawel.GTI, bez sensu po 4 tys zmieniac oliwe... zrob jeszcze powiedzmy ze 4 i wymien na cos innego.
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
Jaki olej?
Możesz mu dać w palnik i użyć obecnego oleju jako płukanki silnika, tak jak napisał wcześniej kolega Piasek:
viewtopic.php?p=6862600#p6862600" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?p=6862600#p6862600" onclick="window.open(this.href);return false;
Wielki, zły Buc
Jaki olej?
Zrobię jak zasugerował kolega deskjet , cały czas myślę jaki olej zakupić. Może LOTOS DIESEL SEMISYNTETIC 10W40 , TOTAL QUARTZ 7000 10W40 DIESEL .
Ostatnio zmieniony pn paź 26, 2015 22:42 przez pawel.GTI, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki za odpowiedź XaroxXarox pisze:5w40 z 229.5, jakikolwiek, nie ma nad czym się rozwodzić
Do mojego ALH widziałbyś TOTALa QUARTZ 9000 ENERGY 5W40 ? Mam u siebie w mieście w cenie 83zł za 5L
Jaki olej?
Może być, jeśli jesteś pewny sklepu, chociaż nie wiem czy Totala chciałoby się komuś podrabiać
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
tak jak i lotosaXarox pisze:Może być, jeśli jesteś pewny sklepu, chociaż nie wiem czy Totala chciałoby się komuś podrabiać
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
Jaki olej?
Witam wszystkich. Właśnie przymierzam się do 2-giej zmiany oliwy w moim 1.9 TDI AXR. Obecnie mam zalany Castrol Edge 5w-30, ale po przestudiowaniu ostatnich 100 stron mam mętlik w głowie co zalać. Motul X-Clean 5w-40, Castrol Edge 5w-40 czy coś innego. Mam nalatane ok 250k km (przebieg oryginalny). Obecnie pobiera ok. 0,5 - 0,6 l/10000 km . W poprzednim aucie 1.9 TDI AFN przeszedłem z Magnateca 10w-40 na Motula 10W-40 i zużycie spadło. Proszę o poradę.
Sharan 1.9 TDI AFN, GOLF 1.9TDI AXR
Jaki olej?
przesada z tymi olejami. Dwa rayz mialem zalany mobila mineral 15W40 i zadnych negatywów nie bylo z tego tytułu. Walek rozrzadu okej, pompki okej. Wymyslaja i tyle. Moz ejakbym polatal na takim oleju ze 400 tys km to moze tak ale pryz zmaianach co 10 tys km to mysle ze i tak niczym to nie grozi.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Pracuję w firmie związanej z olejami i powiem Tobie że chyba nawet Lotos będzie lepszy od Castrol'a. A tak na poważnie to Castrol to tylko ładny brend a rozlewany jest gdzie popadnie. Ja osobiście jeździłem w Passku AFN na liquimoly takim jak w linku poniżej i od zmiany do zmiany nic nie musiałem dolewać.Aro78 pisze:Witam wszystkich. Właśnie przymierzam się do 2-giej zmiany oliwy w moim 1.9 TDI AXR. Obecnie mam zalany Castrol Edge 5w-30, ale po przestudiowaniu ostatnich 100 stron mam mętlik w głowie co zalać. Motul X-Clean 5w-40, Castrol Edge 5w-40 czy coś innego. Mam nalatane ok 250k km (przebieg oryginalny). Obecnie pobiera ok. 0,5 - 0,6 l/10000 km . W poprzednim aucie 1.9 TDI AFN przeszedłem z Magnateca 10w-40 na Motula 10W-40 i zużycie spadło. Proszę o poradę.
http://liquimoly.pl/index.php?option=co ... &Itemid=82" onclick="window.open(this.href);return false;
Auto tak samo odpalało czy zima czy lato z czego wynika że nie gęstniał przy niskich temperaturach i pozostawiał film olejowy co ułatwiało rozruch.
Motula też mogę polecić bo latałem w e46 320d i też się sprawdził.
Jaki olej?
wesol wlasnie mysle,ze jakbys polatal na tym mineralu z 50 tys. to mowibys inaczej, bo pompki powiedzialyby Ci ,więc myślę,że takie porady możesz udzielać na giełdzie rowerowej. Ja myśle, że marka oleju, a tym bardziej norma jest ważna z punktu użytkowania auta w dłuższym okresie. Nie wiem czy jeździsz nadal tym autem, ale jeśli nie to ten kto kupił je od Ciebie po takim katowaniu będzie miał zagwozdkę
Sharan 1.9 TDI AFN, GOLF 1.9TDI AXR
Jaki olej?
może nie tdi, ale kolega myśli co zalać do swojego silnika
bmw 320d 136km po programie, ori przebieg 450 tys. km,
zalewa castrola 10w40, wymiana co 10 tys. km i nie dolewa ani kropli,
polecacie zmienić, a jeśli tak to na jaki inny?
GTB...
Tak jak pisałem wyżej ja do e46 320d fakt faktem z CR czyli 150km lałem Motula 8100 5w40 i wszystko było GIT.-michau- pisze:może nie tdi, ale kolega myśli co zalać do swojego silnika
Castrol to ZŁO