Tweeter w przednich drzwiach

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

piniodz26
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: piniodz26 » śr paź 21, 2015 13:03

Hej. Niespodziewanie pojawił się problem z lewym tweeterem (przy lusterku) w moim Golfie IV 2003r. Dziadostwo, bez względu na głośność gra praktycznie niesłyszalnie (lub wgl). Na tą chwilę nie mam warunków żeby rozkręcać tapicerkę drzwi i sprawdzać kable itp. Nie przewiduje innej usterki jak po prostu powolne wypalanie się tweeta. Najskuteczniej byłoby chyba wymienić 2 sztuki i nie bawić się w parokrotne skręcanie drzwi. Czy głośniki tweeter sklep się spiszą? Z tego co wiem cały zestaw audio w aucie jest oryginalny, zamontowany od nowości. Z góry przepraszam forumowiczów za mało techniczny język czy nieprofesjonalne podejście do tematu. W tych sprawach jestem jaroszem.

deskjet
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: Golf IV
Silnik: ALH+

Re: Tweeter w przednich drzwiach

Post autor: deskjet » śr paź 21, 2015 14:07

Ja bym kupil ori uzywki razem z trojkatem i przelozyl calosc a nie bawil sie w zamiane samych tweeterow i to jeszcze jakichs no name. W oryginale masz Philipsy ktore sa calkiem niezle.

ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm :bigok:

piniodz26
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: piniodz26 » czw paź 22, 2015 10:39

Rozumiem. Znalazlem niby oryginalne głośniki za dobre pieniądze. http://allegro.pl/oryginalne-glosniki-w ... 51090.html" onclick="window.open(this.href);return false; Wolałbym kupić nówki oryginalne za 40 pln niż używki z trójkątem. Kwestia dopasowania i montażu tych głośników w trójkątnej obudowie nie jest chyba wybitnie trudna?

deskjet
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: Golf IV
Silnik: ALH+

Re: Tweeter w przednich drzwiach

Post autor: deskjet » czw paź 22, 2015 14:30

No te zdecydowanie lepsze jak te no name z pierwszego postu.
Wymiana tudna nie jest. Oryginalne sa w trojkacie zgrzane w trzech miejscach, wiec zeby je wyjac musisz zgrzew jakos odciac, nowe montujesz na jakis klej

ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm :bigok:

piniodz26
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: piniodz26 » czw paź 22, 2015 16:23

Dzięki! Dzisiaj zabierałem się za demontaż tapicerki drzwi. Włączam radio... głośnik działa jak należy. Nie przerywa, gra czysto, głośność też odpowiednia. Wstrzymuję się od wymiany. Gdyby coś się działo będę miał Twoje uwagi w pamięci. Dzięki jeszcze raz!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”