Witam, czy ktoś jest mi w stanie napisać jakie oringi albo chociaż ile i gdzie, są montowane w pompie do golfa III AFN?
Sugerując się poradą działu faq z tego forum, założyłem tylko 3 oringi ale chyba jest jeszcze jeden. Patrząc na tą fotoporadę
http://vwts.ru/forum/index.php?showtopic=64085&st=0
założyłem nr 8,9 i 10, moje pytanie gdzie przychodzi nr 6? A może gość kupił uniwersalny zestaw uszczelek i do mojej pompy w ogóle nie zakłada się tej jednej?
pompa wspomagania, jakie oringi?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
nie pamiętam czy ten oring gdzieś wchodzi ale wymiana pomoże tyle co umarłemu kadzidło jak pompa na wykończeniu
lepiej poszukaj od jakiegos nowszego ve taką pompę i bedzie git
lepiej poszukaj od jakiegos nowszego ve taką pompę i bedzie git
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
Właśnie taka używka siada mi po 1,5roku a ta którą obecnie regeneruje to jej poprzedniczka. Naprawiałem ze względu na łożysko ale wolałbym mieć pewność co do oringów żeby mi nie ciekła.
Dziś pomógł mi twórca fotoporady z tego forum mianowicie Ygrek. Jego zdjęcie przesądziło:
a na potwierdzenie zdjęcia, które znalazłem na ruskim forum
a tu 3 oringi, które idą do środka, a czwarty idzie do zaworka
Temat rozwiązany. Powiedzcie mi tylko czy kolejność kierunek itd. tych blaszek w kole mają aż takie znaczenie? Trudno pamiętać po roku jak one były włożone, tym bardziej że mi się wysypały w czasie rozbiórki.
a na potwierdzenie zdjęcia, które znalazłem na ruskim forum
a tu 3 oringi, które idą do środka, a czwarty idzie do zaworka
Temat rozwiązany. Powiedzcie mi tylko czy kolejność kierunek itd. tych blaszek w kole mają aż takie znaczenie? Trudno pamiętać po roku jak one były włożone, tym bardziej że mi się wysypały w czasie rozbiórki.