Mk III Problem po wymianie oleju!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mk III Problem po wymianie oleju!!!!!
Panowie poradźcie coś bo mam klin w głowie.
Byłem dzisiaj na wymianie oleju,normalna rzecz,ale jak to przy wymianie bywa po wlaniu oleju facet z obsługi prosi o zapalenie samochodu.Następnie mówi:"Jak zgaśnie kontrolka oleju to przegazować".No ale moja kontrolka nie chciała zgasnąć.Diagnoza tego pana była taka,że mam pompę olejową na wykończeniu,po zalaniu filtra olejowego kontrolka zagasła.Czekam na wasze opinie.
Byłem dzisiaj na wymianie oleju,normalna rzecz,ale jak to przy wymianie bywa po wlaniu oleju facet z obsługi prosi o zapalenie samochodu.Następnie mówi:"Jak zgaśnie kontrolka oleju to przegazować".No ale moja kontrolka nie chciała zgasnąć.Diagnoza tego pana była taka,że mam pompę olejową na wykończeniu,po zalaniu filtra olejowego kontrolka zagasła.Czekam na wasze opinie.
Ostatnio zmieniony pt wrz 29, 2006 15:36 przez jancik, łącznie zmieniany 1 raz.
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Tak jest. Tak jak mój poprzednik napisał.Adamtd pisze:To znaczy kiedy ten filtr został zalany??
Normalna procedura to spuszcenie oleju, wymiana filtra i zalanie nowego oleju, po odpaleniu uzupełnienie stanu i wszystko ma być ok
Brillantschwartz perleffect - LA9V
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
jak zgasła to ok ciśnienie idzie szybciej jak przygazujesz spoko nie przejmuj sięjancik pisze:po zalaniu filtra olejowego kontrolka zagasła.
Ostatnio zmieniony pt wrz 29, 2006 17:18 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.