Spryskiwacze reflektorów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Spryskiwacze reflektorów
Witam.
Mam problem ze spryskiwaczem reflektorów. Mianowicie jeden nie działa jak powinien. Problem dotyczy prawego spryskiwacza, gdy uruchamiam spryskiwacze lewy działa bez problemu myjąc całą lampę duza ilością płynu, a lewy tylko się wysuwa. Nie spryskuje, nie ma ani kropelki oraz nie chowa się do środka i trzeba go ręką wepchnąć. W czym może być problem.
Pozdrawiam
Mam problem ze spryskiwaczem reflektorów. Mianowicie jeden nie działa jak powinien. Problem dotyczy prawego spryskiwacza, gdy uruchamiam spryskiwacze lewy działa bez problemu myjąc całą lampę duza ilością płynu, a lewy tylko się wysuwa. Nie spryskuje, nie ma ani kropelki oraz nie chowa się do środka i trzeba go ręką wepchnąć. W czym może być problem.
Pozdrawiam
-
- VWGolf.pl Killer
Re: Spryskiwacze reflektorów
To przynajmniej połowa sukcesu, zostaje jeszcze kwestia dlaczego się nie wraca do srodka ?
Zapewne padła sprężynka i nie chowa się lub blokuje się w prowadnicy...
Najprościej w twoim wypadku kupić nowy spryskiwacz, na allegro są nowe i nie kosztują zbyt wiele...
Najprościej w twoim wypadku kupić nowy spryskiwacz, na allegro są nowe i nie kosztują zbyt wiele...
Spryskiwacze reflektorów
Dzięki wielkie, a mógłby mi ktos napisać jak się do tego zabrać zeby wymienić taki spryskiwacz ?
Musisz ściągnąć zderzak do wymiany spryskiwacza, na początek wymontuj klapke lakierowaną ze spryskiwacza, potem ściągasz zderzak i spryskiwacz jest wsadzony na zasadzie zaczepu i przykręcony jedną śrubką torx...andrz24ej pisze:Dzięki wielkie, a mógłby mi ktos napisać jak się do tego zabrać zeby wymienić taki spryskiwacz ?
Spryskiwacze reflektorów
Wszystko zrobione, ale okazało się że to pompka spryskiwacza, tłoczek się zatarł.