Problem z zegarami, centralnym zamkiem

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Swikszczu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Swikszczu » wt paź 06, 2015 23:54

Cześć jestem posiadaczem mk3 94r i jestem całkowicie zielony w tych sprawach dlatego prosze o pomoc mianowicie chodzi o to że od jakiegoś czasu nie działają mi zegary, szyberdach, centralny i nie ma prądu w zapalniczce a zaczęło się tak iż pewnego dnia wsiadam do auta odpalam patrze i godzina zresetowana do 0:00 i dzienny licznik (to co nabija km i mozna resetować niestety nie wiem jak sie to nazywa) więc ustawiłem godzinę na prawidłową i po ponownym odpaleniu silnika patrzę a godzina znów 0:00 i dzienny licznik również do zera zresetowany, parę godzin później już w ogóle się nie wyświetały po prostu te prostokąciki w których to się znajduje jakby były wyłączone całkowicie nic na nich nie ma i również prędkościomierz jak i obrotomierz przestały działać do tego szyberdach elektryczny też przestał działać podświetlenie zegarów normalnie jest. Bezpieczniki sprawdzałem jest okej a centralny zamek to zniknął dwa dni wcześniej z pilota jak naciskam to migacze tylko reagują i nic więcej, z klucza również nie reaguje zamykają sie wtedy tylko drzwi w których przekręcany jest kluczyk. Po jakimś czasie centralny wrócił ale krótko na niecałe dwie godziny i znów się stracił. Pytanie moje brzmi co gdzie dokładnie bym musiał sprawdzić i gdyby było możliwe to w miare dokładne opisanie krok po kroku gdyż nie bardzo ogarniam te sprawy a chce sprawdzić ile sam dam rade wykombinować zanim oddam auto do elektryka z góry dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
tzsherman
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tzsherman » ndz paź 11, 2015 06:48

Za to, co Ci nie działa odpowiada bezpiecznik 21 (drugi od prawej). Jeśli po jego wymianie nadal nie będzie nic z wymienionych rzeczy działało to szukałbym winy w okablowaniu.

Obrazek

Swikszczu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Swikszczu » ndz paź 11, 2015 10:45

Bezpieczniki sprawdzałem i wszystkie są całe

PIMP
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: PIMP » sob sty 09, 2016 13:52