Witam!
napewno wielu z was to juz robilo wiec pytanie jak wymienić palec rozdzielacza w aparacie zaplonowym? czy po wymianie trzeba ustawiac zaplon?
a może wystarczy wyczyscić tylko styki kopułki i palca bo mają taką twardą narośl? - tylko czym to zrobic zeby nie uszkodzić?
[mk3] palec rozdzielacza-jak wymienić
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] palec rozdzielacza-jak wymienić
Ostatnio zmieniony pt wrz 29, 2006 08:39 przez daniellw, łącznie zmieniany 1 raz.
zdjejmujesz kopułkę aparatu zapłonowego i i widoczny jest palecc rozdzielacza poprostu musisz go wyciagnac do góry musi zejsć
[ Dodano: Pią Wrz 29, 2006 08:39 ]
[ Dodano: Pią Wrz 29, 2006 08:41 ]
dodam jeszcze że kupując nowy palec nie bierz zadnego włoskiego) badziewia odpowiednika ) napewno nie będzie pasował !!!
[ Dodano: Pią Wrz 29, 2006 08:43 ]
[ Dodano: Pią Wrz 29, 2006 08:44 ]
ZAPYTAM SIę ! DLACZEGO CHCESZ WYMIENIAC PALEC???????
[ Dodano: Pią Wrz 29, 2006 08:39 ]
nie trzeba ponioewaz palca inaczej nie włozysz jak tylko w jedno połozeniey po wymianie trzeba ustawiac zaplon?
[ Dodano: Pią Wrz 29, 2006 08:41 ]
dodam jeszcze że kupując nowy palec nie bierz zadnego włoskiego) badziewia odpowiednika ) napewno nie będzie pasował !!!
[ Dodano: Pią Wrz 29, 2006 08:43 ]
drobnym papierem ściernymdaniellw pisze:styki kopułki i palca bo mają taką twardą narośl?
ZAPYTAM SIę ! DLACZEGO CHCESZ WYMIENIAC PALEC???????
Mój stary palec rozdzielacza np się upalił co było widać po zdjęciu kopułki. I za chińskiego boga nie dało się go wyciągnąć do góry tak był zapieczony. W końcu wkurzony ścisłem go żabką i popękał i zszedł w kawałkach. I o to chodziłodziejo pisze:zdjejmujesz kopułkę aparatu zapłonowego i i widoczny jest palecc rozdzielacza poprostu musisz go wyciagnac do góry musi zejsć
Konto usunięte.
ZAPYTAM SIę ! DLACZEGO CHCESZ WYMIENIAC PALEC???????[/quote]
chce wymienic palec i kopulke bo ma juz 5 lat i na dodatek jest wloskiej produkcji- to tak profilaktycznie, a poza tym nie jestem zadowolony z pracy silnika szczególnie na biegu jalowym, niby obrotomierz pokazuje stale obroty 950obr/min a jednak da sie wyczuc szczegolnie na zimnym silniku lekkie nierownomierne szarpniecia silnika a i odglosy z rury wydechowej nie są miarowe tylko slychac takie pukniecia jakby mieszanka nie spalala sie równomiernie.
ZAPYTAM SIę ! DLACZEGO CHCESZ WYMIENIAC PALEC???????[/quote]
chce wymienic palec i kopulke bo ma juz 5 lat i na dodatek jest wloskiej produkcji- to tak profilaktycznie, a poza tym nie jestem zadowolony z pracy silnika szczególnie na biegu jalowym, niby obrotomierz pokazuje stale obroty 950obr/min a jednak da sie wyczuc szczegolnie na zimnym silniku lekkie nierownomierne szarpniecia silnika a i odglosy z rury wydechowej nie są miarowe tylko slychac takie pukniecia jakby mieszanka nie spalala sie równomiernie.