MK3 SOnda;//

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

MikoGolf18
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

MK3 SOnda;//

Post autor: MikoGolf18 » pt wrz 29, 2006 08:00

Wiem ze powtarzam ten temt ale w tym dziale moze dostane wiecej odpowiedzi:) Kupiłe ten kolektor i mam problem z podłaczeniem sondy bo jest coś nie tak;/ czy ktos by mi mógł powiedzedziec jak ona powinna być podłaczona?? bo jak narazie to jest tak ze jeden kabel idze do kostki,a drógi wystaje z tej kostki

Obrazek
Ostatnio zmieniony pt wrz 29, 2006 11:47 przez MikoGolf18, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Przemo440 » pt wrz 29, 2006 08:16

to nie jest masa? sonda jest jednoprzewodowa?

MikoGolf18
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: MikoGolf18 » pt wrz 29, 2006 08:21

Z Sondy wychodzi jeden kabel, no i dlatego sie pytam jak jest u was bo u mnie te 2 kabelki sa poprzerywane;/

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pt wrz 29, 2006 08:51

Przemo440 pisze:to nie jest masa?
masa jest sam kolektor - ten przewód idzie do wtrysku a drugi może do zasilania

MikoGolf18
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: MikoGolf18 » pt wrz 29, 2006 10:09

no a jak mam je połczyc i do czego???Posze o pomoc:( gdzie powinnien isc dokładnie isć kabel czarny a gdzie brązowy???

Obrazek

[ Dodano: 29 Wrz 2006 12:27 ]
Wiem ze zawracam du** i nabijam posty ale musze to wiedziec,Będe bardzo wdzięczny jak ktoś mi powie

Awatar użytkownika
czyś
Forum Master
Forum Master

Post autor: czyś » pt wrz 29, 2006 12:46

U mnie w AAM-e sonda jest jednoprzewodowa, ale przewód w oryg. wiązce jest taki, że:
ma "rdzeń" - przewód w czarnej izolacji, na tym nawinięty miedziany "ekran" - podłączony do masy (oczko założone pod śrubą pokrywy głowicy). Przewód sondy jest podłączony do "rdzenia", masa do silnika j.w. Może to jakieś inne rozwiązanie wiązki? Przewód sondy na logikę do czarnego, a brąz do masy (jeżeli to jest oryg. VW wiązka, brązowy kabel bez żadnych kolorowych pasków oznacza masę).
Powiem jeszcze, że jak mi się udyndolił ten "ekran" (utleniła się miedź), to komputer zgłupiał i nie widział odczytów z czujników, gość przy diagnozie stwierdził brak masy na czujnikach, podłapał masę w innym punkcie i było ok.

[ Dodano: Pią Wrz 29, 2006 12:46 pm ]
U mnie w AAM-e sonda jest jednoprzewodowa, ale przewód w oryg. wiązce jest taki, że:
ma "rdzeń" - przewód w czarnej izolacji, na tym nawinięty miedziany "ekran" - podłączony do masy (oczko założone pod śrubą pokrywy głowicy). Przewód sondy jest podłączony do "rdzenia", masa do silnika j.w. Może to jakieś inne rozwiązanie wiązki? Przewód sondy na logikę do czarnego, a brąz do masy (jeżeli to jest oryg. VW wiązka, brązowy kabel bez żadnych kolorowych pasków oznacza masę).
Powiem jeszcze, że jak mi się udyndolił ten "ekran" (utleniła się miedź), to komputer zgłupiał i nie widział odczytów z czujników, gość przy diagnozie stwierdził brak masy na czujnikach, podłapał masę w innym punkcie i było ok.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”