[MK2 JP] Alternator i Akumulator
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- anton:-)
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[MK2 JP] Alternator i Akumulator
Witam otóz mój akumulator jest juz na wyczerpaniu wiec planuje zakup nowego akumulatora i prosze o rade jaki akumulator mam kupicm zeby w zimie krecił i nie miał z nim problemów a na alternatorze jest wlepka na której pisze 45A i jest on boscha jaki mam kupic doradzcie
Ostatnio zmieniony pt paź 06, 2006 16:46 przez anton:-), łącznie zmieniany 1 raz.
G R U P A L U B E L S K A
ja od 1,5 roku jeżdze na Banner'u i nie narzekam.. zimy stulecia nawet nie odczuł... mam 75Ah http://www.bannerbatteries.com polecam Power Bull
Także mam miłe wspomnienia po "exide" który kręcił przez 7 lat Volvem 440. też był spoko aku.
Także mam miłe wspomnienia po "exide" który kręcił przez 7 lat Volvem 440. też był spoko aku.
- leo...
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie znam firmy ...anton:-) pisze:ja myslałem o czyms własnie takim
[url=http://images2.fotosik.pl/183/cf241d88649a7231.jpg]Obrazek[/URL]
z własnego doświadczenia - stara centra jeździła u mnie 7 lat - teraz mam nową centre i zobaczymy jak to będzie - ma dopiero rok czasu i zero problemów z nią jak narazie ...
BTW - stara centra (7 letnia) poszła do passata B5 i jeździ nadal
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dokladnie tak przynajmniej wynikaloby z katalogow...anton:-) pisze:standard do JP to 64 Ah ...
centra plus to dobry wybor... polecam... ciekawostka... 50Ah wystarcza dla JPleo... pisze:centra jest dobrym towarem
nie wiem czy az tak dobry, rozne opinie slyszalem...Bosh jest dobry ale drogi,
a myslisz, ze taka "90" da rade altek naladowac ? bo chyba lepiej moim skromnym zdaniem kupic mniejszy aku i miec go ciagle naladowanego niz taki, ktory nie bedzie naladowany do konca ?wegi pisze:heh..tyle że dobry aku 75Ah to wydatek rzędu 250 zeta... a "90" to wole nie mysleć....
wegi pisze:Centra PLUS jest dobra,
leo... pisze:stara centra jeździła u mnie 7 lat - teraz mam nową centre i zobaczymy jak to będzie - ma dopiero rok czasu i zero problemów z nią jak narazie ...
leo... pisze:centra jest dobrym towarem
tu masz kilka komentarzy na temat centry, ktora osobiscie polecam, najlepiej zaopatrz sie w taka ze wskaznikiem ladowania, to dopiero gadżet hehe...tomogolf2 pisze:u siebie mam Centra PLUS i nie narzekam uzytkuje go juz około roku a w zime nie miałem z nim problemów
ale na powaznie to powinno dac ci do myslenia... opinie uzytkownikow forum, a nie sprzedawcy...
i nie kupuj jakiegos ogromniastego, tylko taki, ktorego altek spokojnie obsluzy, lepiej jedzic na naladowanym niz nie doladowanym, p.s. szczerze 50Ah wystarcza do JP i w zimie pali cacy... a dodam jeszcze, ze jak mialem stary akus i nie krecil, poszedlem, wzialem wykrecilem z malucha, poheblotal i zapalil....