[mk3] kontrolka rezerwy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

cale urzadzenie jest zamontowane w aucie i nie trzeba nic przerabiac poza zamianą licznika, lub softu - jesli ktos ma o tym pojecie i potrafi - powód jest banalny - kontrolka rezerwy nie korzysta z zadnego dodatkowego czujnika - zastepuje ona jedynie podziałke na zegarze ilosci paliwa - w seatach nie ma podziałki rezerwy, zamiast niej jest własnie kontrolka - po podpieciu takiego licznika do MK3 mamy ją w zasadzie zdublowaną - nie jest ani bardziej ani mniej dokładna jak ta we wskaźniku.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Corvax, A gdyby tak dobrać diode i rezystor podpiąć równolegle do ustroju wskaźnika i żeby się zapalała powiedzmy przy czerwoje kresce to zadziała?
[ Dodano: Czw Wrz 28, 2006 21:53 ]
tzn. dobrać tak napięcie zapalenia diody do napięcia przy którym pokazuje wskaźnik rezerwę...
[ Dodano: Czw Wrz 28, 2006 21:54 ]
Pewnie nie wypali ,bo strój wskaźnika ciągnie b. mały prądzik 
[ Dodano: Czw Wrz 28, 2006 21:53 ]
tzn. dobrać tak napięcie zapalenia diody do napięcia przy którym pokazuje wskaźnik rezerwę...
[ Dodano: Czw Wrz 28, 2006 21:54 ]
problem ze wskaznikiem w MK3 jest niestety taki ze jest on sterowany mikroprocesorem - w wielu MK3 jest kontrolka rezerwy tyle ze nie dziala - bo nie pozwala jej na to oprogramowanie - gdyby wiedziec co i jak zemienic w sofcie to rozwiazanie był by banalne - byc moze wystarczyło by przeniesc wsad z licznika seata do MK3?
Pozdor
ja mam takiego samego golfa tylko 96 i kontrolka jest ale nie jest podpięta umnie są nawet kontrolki do chalogenów , do mijania , pozycyjne, okładzin i kontrolka CAT ale co to jest to nie wiem
[ Dodano: 29 Wrz 2006 09:46 ]
oczywiście kontrolki mijania i tak dalej podpiołem , wystarczą kontrolki od seicento odcinacie łapki zeby nie było styku z płytą , podłączacie kabelki osobno do żaróweczki wpinaćie te kabelki do świateł i tak dalej i macie ładne orginalne kontroleczki , rezerwe tak samo by sie dało ale trzeba by było zrobić dodatkowy styk koło czujnika paliwa i podciągnąć dodatkowy kabel
[ Dodano: 29 Wrz 2006 09:46 ]
oczywiście kontrolki mijania i tak dalej podpiołem , wystarczą kontrolki od seicento odcinacie łapki zeby nie było styku z płytą , podłączacie kabelki osobno do żaróweczki wpinaćie te kabelki do świateł i tak dalej i macie ładne orginalne kontroleczki , rezerwe tak samo by sie dało ale trzeba by było zrobić dodatkowy styk koło czujnika paliwa i podciągnąć dodatkowy kabel
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

W przeciwnym wypadku, do każdego zamówionego egzemplarza, musieli by robić onne zgary, tak "na miarę".miś fazi pisze:umnie są nawet kontrolki do chalogenów , do mijania , pozycyjne, okładzin i kontrolka CAT ale co to jest to nie wiem
W amerykańskim Fordzie Aerostar widziałem kontrolkę 4WD w wersji tylnonapędowej
Z tego samego powodu w instaalcji elektrycznej jest mnóstwo niepotrzebnych, wiszących kostek.
[ Dodano: 29 Wrz 2006 10:31 ]
Ale jest tak, że im mniej oczojebnych kontrolek się świeci w czasie jazdy dookoła zegarów, tym bardziej rzucają się w oczy te ważne (kontrolka świateł drogowych, czy hamulców, temperatury itp.). W VW jest to chyba przemyślane pod tym względem, bo wiele kontrolek jest na włącznikach,
[ Dodano: 29 Wrz 2006 10:31 ]
Ale jest tak, że im mniej oczojebnych kontrolek się świeci w czasie jazdy dookoła zegarów, tym bardziej rzucają się w oczy te ważne (kontrolka świateł drogowych, czy hamulców, temperatury itp.). W VW jest to chyba przemyślane pod tym względem, bo wiele kontrolek jest na włącznikach,[/quote]
zgadzam sie z przedmówca.
im mnie "oczojebnych" kontrolek sie swieci tym przyjemniej sie prowadzi i widac odrazu jak cos sie dzieje
P.S. ja terz mam w h..j tych kontrolek ale nie bede ich podpinal bo po co jak sa na przełącznikach
Ale jest tak, że im mniej oczojebnych kontrolek się świeci w czasie jazdy dookoła zegarów, tym bardziej rzucają się w oczy te ważne (kontrolka świateł drogowych, czy hamulców, temperatury itp.). W VW jest to chyba przemyślane pod tym względem, bo wiele kontrolek jest na włącznikach,[/quote]
zgadzam sie z przedmówca.
im mnie "oczojebnych" kontrolek sie swieci tym przyjemniej sie prowadzi i widac odrazu jak cos sie dzieje
P.S. ja terz mam w h..j tych kontrolek ale nie bede ich podpinal bo po co jak sa na przełącznikach