Sprzegło 228mm do R32 Pomoc
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
witam mam taki problem pewnie wszystkim znany mianowicie chodzi o sprzęgło na jednomasie do r32
problem polega na tym ze zrywa nity z docisku i sie rozpada. ktoś ma na to jakiś pomysł bądź już ktoś może przerabiał ten temat ?? i sobie z nim poradził
sprzęgła jakie montowałem było do Vr6 i nie wytrzymują już tak poszły 3 komplety
Zamach Z Vr6 z sharana i skrzynia z mk4 2,3 v5
problem polega na tym ze zrywa nity z docisku i sie rozpada. ktoś ma na to jakiś pomysł bądź już ktoś może przerabiał ten temat ?? i sobie z nim poradził
sprzęgła jakie montowałem było do Vr6 i nie wytrzymują już tak poszły 3 komplety
Zamach Z Vr6 z sharana i skrzynia z mk4 2,3 v5
Nie zebym sie czepial, ale podobno set 5biegowy jest taki super do v'ek..
z tego co zrozumialem,to masz w silniku r32 kolo zamachowe od vr6 12v razem z calym sprzeglem??
zrywa tobie nity w docisku ,czy na tarczy? ja bym wyslal sprzeglo do wzmocnienia ,za niewielkie pieniadze wzmocnia tobie docisk i dodatkowo tarcze obija okladzinami tak potocznie zwanymi kevlarowymi i wstawia mocniejsze tlumiki drgan skretnych ,bo widac ze moment obrotowy tego silnika zabija to sprzeglo .
zrywa tobie nity w docisku ,czy na tarczy? ja bym wyslal sprzeglo do wzmocnienia ,za niewielkie pieniadze wzmocnia tobie docisk i dodatkowo tarcze obija okladzinami tak potocznie zwanymi kevlarowymi i wstawia mocniejsze tlumiki drgan skretnych ,bo widac ze moment obrotowy tego silnika zabija to sprzeglo .
bartez80, nity zrywa na docisku o wzmocnieniu juz myslalem ale podobno malo co to daje bo i ze wzmocnionym sa problemy i tez zrywa nity
Znam ludzi co śmigaja vrami turbo na wzmacniwnych sprzeglach i nic się nie dzieje, oddaj do dobrego zakładu, podaj moc i moment twojego silnika i powinno być dobrze.
tez ogolnie pierwsze slysze, zeby te nity tak nalogowo zrywalo.. moze jest jakis inny problem bedacy tego przyczyna.. a jesli to ogarnij te nity z mocniejszego materialu i tyle..
pokaż foty tych zerwanych nitów
jeden kolega lata na ori sprzegle vr6 na r36 i jest ok, drugi ma vr6t 350KM i też ori sprzęgło i nic nie zrywa...
jeden kolega lata na ori sprzegle vr6 na r36 i jest ok, drugi ma vr6t 350KM i też ori sprzęgło i nic nie zrywa...
JEDYNE W POLSCE TOLEDO R36Turbo :) www.facebook.com/SeatToledoR36Turbo
Seryjne sprzęgło z vr6 tez mi daje rade a jeżdżę ponad rok. 2.0 16v kompresor ~280KM
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;