MK 3 Silnik ABS ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- wojtek98
- Mały gagatek
- Kontakt:
MK 3 Silnik ABS ???
Witam kolega wlasnie rozglada sie za za autem i znalazl mk3 z silnikiem ABS co to jest za silnik i czy ma jakies minusy brac nie brac
ABS to jeden z lepszych silników montowanych w golfach (moim zdaniem) - dość mocny i stosunkowo mało palący, przy dość niskich obrotach ma moment maksymalny w związku z tym już na niskich obrotach bardzo ładnie pracuje
Brać nie brać to jest problem całego auta a nie tylko silnika w nim zamontowanego - stan techniczny popierwszewojtek98 pisze: brac nie brac
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
-
- Użytkownik
Co do pierwszego stwierdzenia sie zgadzam, tak co do drugiego mam male watpliwosci Ile wam pali w takim razie ? Mi w miescie 10-10,5 l / 100km (trasa ok. 6.3/100 km ). Wydaje mi sie ze moglby palic mniej troszkeABS to jeden z lepszych silników montowanych w golfach (moim zdaniem) - dość mocny i stosunkowo mało palący
Absolutny Brak Szczęścia - najgorszy meksykański chłam jaki można trafić w mk III - jak miałem mk III to pierwszy ABS nie wytrzymał 50 tys km pod moja nogą - wyobracało panewki i to bez zapowiedzi (samochód miał 100 tys przebiegu prawdziwego , dawno to było , drugi niewiele więcej ) - po rozebraniu - blok mexico , tłoki + korbowody brazil , pokrywa zaworów chyba była germany
I nie była to kwestia stylu jazdy , bo RP w pierwszym moim golfie jeździ do dziś w rodzinie a ma z 350 tys z czego ja jakieś 200 tys w 3 lata (no ale te do 90 roku były w Wolfsburgu robione i nie na częściach od dzikich ludzi )
I nie była to kwestia stylu jazdy , bo RP w pierwszym moim golfie jeździ do dziś w rodzinie a ma z 350 tys z czego ja jakieś 200 tys w 3 lata (no ale te do 90 roku były w Wolfsburgu robione i nie na częściach od dzikich ludzi )
Kleić , Taśmić , Trytytkować ...
I uważasz, że to dużo??? To jest tyle ile ma być. Ja mam 1,6 i pali tyle samo (w mieście to róznie ale do 10 jest zdolny dojśc- wszystko zależy zresztą od techniki jazdy)Maxior pisze:Mi w miescie 10-10,5 l / 100km (trasa ok. 6.3/100 km ). Wydaje mi sie ze moglby palic mniej troszke
I to jest ta zaleta - jeżeli 1,6 pali tyle samo co 1,8 a ma więcej mocy
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....