Osobny włącznik wentylatora
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- johnyalien
- Mały gagatek
Tak jak napisałeś tak dokładnie zrobiłem i zero reakcji a dziwne jest w tym rze wiatrak załącza się przy około 120 stopniach
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
coś tu nie gra...albo źle podłączasz albo wentylator nie działa. Może zbyt cienkim kabelkiem próbowałeś je ruszyć ? ...tam potrzeba trochę prądu
- johnyalien
- Mały gagatek
Uzywałem dość grubego kabla... Podłączałem + z akumulatora do czarno-czerwonego i czerwono-białego kabla i zero reakcji a dziwne ze wiatrak włącza sie przy 120 stopniach
- Radzio0018
- Użytkownik
- johnyalien
- Mały gagatek
masa (-) całkowicie wypadł mi z głowy... Po kolejnej próbie wiatrak zadziałał na 1 jak i na drugiej fazie, teraz zostaje problem dlaczego włącza sie dopiero przy 120 stopniach
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
czyli jednak źle podłączałeś
wentylator ok...to teraz trzeba sprawdzić kiedy termowłącznik zamyka obwody - bo to że wymieniony nie oznacza że działa.
...a może pompa wody nieogarnia ? Najlepiej jakbyś chwilowo wyrzucił termostat...
wentylator ok...to teraz trzeba sprawdzić kiedy termowłącznik zamyka obwody - bo to że wymieniony nie oznacza że działa.
...a może pompa wody nieogarnia ? Najlepiej jakbyś chwilowo wyrzucił termostat...
- johnyalien
- Mały gagatek
Skad wiesz, ze przy 120? Sugerujesz sie licznikiem, czy plyn sie gotuje?
- johnyalien
- Mały gagatek
hmm, to możliwe, że termowłącznik na chłodnicy jest uszkodzony i za późno włącza wentylator, ewentualnie jest kiepski obieg cieczy, chłodnia zasyfiona, sama woda w układzie chłodzenia
A węże od wody robią się twardsze przy gorącym silniku?
Jeśli nie to masz uszkodzony korek zbiorniczka - nie trzyma ciśnienia. Dlatego woda ( płyn ) się gotuje.
Jeśli nie to masz uszkodzony korek zbiorniczka - nie trzyma ciśnienia. Dlatego woda ( płyn ) się gotuje.