Zatarty silnik?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zatarty silnik?
Witam, osttnio jechałem autem i pech chciał ze przedziurawiłem mise olejową. Wysiadłem zobaczyłem ze olej wycieka to wtedy szybko z powrotem do domu ok. 1,2 km. Kontrolka od oleju zapaliła mi się juz ze 100 metrów od zjazdu. Silnik zgasiłem sam, nie zgasł mi samochód. Czy możliwe ze silnik jest zatarty? Pozdrawiam
ps. Auto to Audi A3 2001.
ps. Auto to Audi A3 2001.
-
- Nowicjusz
Zatarty silnik?
No własnie jutro mechanik po południu będzie się za to zabierał. Chciałbym jednak wiedzieć wcześniej na co się nastawiać.
Zatarty silnik?
Jeżeli rzeczywiście przejechałeś tylko 100metrów bez oleju to nic nie powinno mu być. Ale panewki i tak wypadało by sprawdzić.
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
Zatarty silnik?
va bank złapały paneki
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
-
- Nowicjusz
Re: Zatarty silnik?
nie koniecznie. W moim silniku występuje wadliwa pompa oleju i pewnego razu dopadła mnie ta choroba, zanim zgasiłem auto, chodził bez smarowania z 10-20s nie pamiętam, ale musiałem bezpiecznie zjechać z drogi. Po zdjęciu miski: panewki nie ruszone, u góry wałek rozrządu nic a nic...diesle to ciężkie do zaje...a maszyny.ciachotdi pisze:va bank złapały paneki
-
- VWGolf.pl Killer
Zatarty silnik?
wymień miche ,wlej olej będzie żył,film olejowy napewno nie zostal zerwany...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Zatarty silnik?
I puki co,tej wersji się trzymajmy,bo zaraz będzie 5 stron pisania zatarty/niezatarty...bioly05011 pisze:wymień miche ,wlej olej będzie żył,film olejowy napewno nie zostal zerwany
Re: Zatarty silnik?
Trzymam sie tej wersji optymistycznej. Dziś bedzie to sprawdzane u mechanika. Nie było żadnych jakiś dziwnych hałasów, praca silnika tez byla ok póki został zatrzymany. Podczas postoju jak stał zleciało jeszcze może z max. pól litra oleju.