Audi A3 8L, 1.6, 101 KM. do 12yś. zł.
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Słuchajcie. Dzwonił facet od samochodu z pierwszego posta, czyli:
http://otomoto.pl/oferta/audi-a3-sprzed ... y8Gzn.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Cena spadła do 10.800.
Do tego dostane wszystkie rachunki i faktury.
Samochód sprowadzony niecałe dwa lata temu z Niemiec, 12 tyś zł.
Wymienione zaciski, tarcze, klocki, kompletny rozrząd z pompą wody. Świece, płyny.
Jaki jest plus. Za ten samochód zapłacę 1400zł OC, ale sprzedający zrzeknie się OC, które jest do końca lutego (chyba 28).
Do samochodu dostanę stare części z kartonami od nowych.
Kurde! Warto?
http://otomoto.pl/oferta/audi-a3-sprzed ... y8Gzn.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Cena spadła do 10.800.
Do tego dostane wszystkie rachunki i faktury.
Samochód sprowadzony niecałe dwa lata temu z Niemiec, 12 tyś zł.
Wymienione zaciski, tarcze, klocki, kompletny rozrząd z pompą wody. Świece, płyny.
Jaki jest plus. Za ten samochód zapłacę 1400zł OC, ale sprzedający zrzeknie się OC, które jest do końca lutego (chyba 28).
Do samochodu dostanę stare części z kartonami od nowych.
Kurde! Warto?
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
10800 za auto z 99 roku? Raczej średnio warto. No chyba, że by to było auto bezwypadkowe, z oryginalnym lakierem, w super stanie, to jeszcze można by się zastanawiać.bart1500 pisze:Kurde! Warto?
Nie tak dawno byłem z koleżanką po Leona. Za podobne pieniądze rocznik 2002, TDI w idealnym stanie.
Tu jak dołożysz LPG za 2000 zł to da Ci cenę prawie 13 tys. Nie warto - za te pieniądze kupisz dużo młodsze auto. Może nie Audi, ale znaczkiem się nie jeździ.
Mówił,że jaka sprowadzał, to mierzył miernikiem, szyby wszystkie oryginalne.
Rocznikiem podobno też nie.
Rocznikiem podobno też nie.
Jak to sprzedający zrzeknie się OC? Zrzec to się możesz co najwyżej Ty i on dostanie zwrot, ale łaski Ci nie robi, bo OC ustawowo przechodzi na kupującego. Jeżeli ma zapłacone do przyszłego roku to Ty tylko dopłacisz różnice w składach za okres od przepisania do końca polisy albo ja wymowisz i kupisz nowa. Jeżeli do Ciebie dzwonił tzn ze klientów nie ma. Ja bym na Twoim miejscu obejrzał tego i tego w skorach i zobaczysz który będzie lepszy. Ogólnie ten w 5 drzwiach niczym nie urzeka, na pewno nie wyposażeniem. Tak czy siak jeżeli chcesz go kupić to twardo proponuj mu 10 koła, jesteś na wygranej pozycji bo widać że zależy mu na sprzedaży.
GTI Edition 16v: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6794683
A jak napisałem? Napisałem,czy 11 to ostateczna. A on,żebym podał numer telefonu i zadzwonił. Powiedział,że niżej nie zejdzie, to tylko na paliwo, bo wie ile w nie włożył.
Ale jak pojadę oglądać to będzie teść, a nie on.
Babka w TUWie mi mówiła,że jak np. na Poczcie by miał OC to to OC przepada, poczta je zabiera i nie daje ani jednemu, ani drugiemu.
Ale jak pojadę oglądać to będzie teść, a nie on.
Babka w TUWie mi mówiła,że jak np. na Poczcie by miał OC to to OC przepada, poczta je zabiera i nie daje ani jednemu, ani drugiemu.
Nie ma opcji, oc zawsze przechodzi na kupującego.
GTI Edition 16v: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6794683
Ale uparłeś się na te 1.6 według mnie jeden z najsłabszych i najbardziej paliwożernych silników jak na tę moc.
Czemu koniecznie chcesz 1.6 101KM?
- herbu
- Kontakt:
A co innego sensownego w tych pieniądzach?needved pisze:Ale uparłeś się na te 1.6 według mnie jeden z najsłabszych i najbardziej paliwożernych silników jak na tę moc.
herbu, masz rację.. Nie będę kupował padniętego TDI, gdzie zaraz będę musiał pompowtryski robić..
- herbu
- Kontakt:
Niby tak, ale 10 tys. pozwala Ci już na zakup TDI w całkiem niezłym stanie. I odpada Ci montaż LPG. Koszty paliwa więc będą podobne jak na LPG. Co do wtrysków, to kupisz wersję 90KM lub 110KM - tam ich nie ma. A taki TDI jedzie bez porównania lepiej od 1.6.bart1500 pisze:herbu, masz rację.. Nie będę kupował padniętego TDI, gdzie zaraz będę musiał pompowtryski robić..
I generalnie duże koszty utrzymania diesla, w przypadku TDI na zwykłej pompie, to raczej w obecnych czasach, mit. Nie dość, że silnik jest mega bezawaryjny, to jeszcze ceny części i napraw są już na bardzo akceptowalnym poziomie.
Dwumas? Możesz zregenerować za 600 zł, możesz zastosować sztywne koło, dobrego producenta, dedykowane do TDI, kosztujące tyle co sprzęgło.
Turbina? Jak dbasz, to przejedzie duużo km. Mam sporo znajomych ujeżdżających TDI i nikomu jeszcze nie udało się załatwić turbiny.
Pompa wtryskowa? Regeneracja to też nie jakieś straszne pieniądze. Kilka stówek i zrobione. A pompa nie pada zbyt często.
Przepływomierz? Kupisz używany za 50-100 zł
I musiałbyś mieć niesamowitego pecha, żeby wszystko Ci się przytrafiło. Jak kupisz sensowne auto, to raczej nic nie będziesz musiał robić.
Jest jedna rzecz - rozrząd musisz zmienić. Jest droższy, jak w 1.6
Chłopaki, ale jeżeli mam dopiero 21 lat i samochód będzie tylko na mnie,to pojemność 1.6 i tak jest duża..
A do ON jeszcze po prostu nie doroslem..
Może przez szwagra, który ma 4 w TDI i u niego koszty są przeogromne..
A do ON jeszcze po prostu nie doroslem..
Może przez szwagra, który ma 4 w TDI i u niego koszty są przeogromne..
- herbu
- Kontakt:
No to w takim razie musisz zostać przy 1.6. Lepszej opcji nie mabart1500 pisze:Chłopaki, ale jeżeli mam dopiero 21 lat i samochód będzie tylko na mnie,to pojemność 1.6 i tak jest duża..