Spuszczanie oleju z IC
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Spuszczanie oleju z IC
Oczywiście życie sobie trzeba ułatwiać. Każdy patent jest lepszy lub gorszy. Zrobisz i zobaczysz jaki będzie efekt - jeśli będzie niezadowalający to pewnie będziesz i tak zmuszony wymyślić lepszy. Osobiście wolałbym włożyć cały wentyl z dętki rowerowej odpowiednio uszczelniony a potem wykręcać tylko zaworek wentyla bo takie rozwiązanie jest pewniejsze i nie będzie powodowało przeciekania oleju (jak podejrzewam, będzie tak się działo po zastosowaniu tylko samego wkrętu).
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Spuszczanie oleju z IC
Tak.deskjet pisze:Czyli mam rozumiec ze robi sie dziurke w tym plastiku w najnizszym punkcie IC, spuszczam olej jesli tam jest, wkrecam wkret do blachodachowki i gitara?
Sztomel,wkręt dachowy jest z uszczelkąSztomel pisze: nie będzie powodowało przeciekania oleju (jak podejrzewam, będzie tak się działo po zastosowaniu tylko samego wkrętu).

Zdecydowanie lepsze rozwiązanie,ale wymaga więcej czasu na dopracowanieSztomel pisze: wolałbym włożyć cały wentyl z dętki rowerowej odpowiednio uszczelniony a potem wykręcać tylko zaworek

Re: Spuszczanie oleju z IC
Ok dziurka zrobiona ale nie wiem czy w zlym miejscu (w tym plastiku mniej wiecej po srodku IC zrobilem) czy trzeba to zostawic na cala noc bo teraz po godz oleju nawet kropla nie wyplynela tylko zrobilo sie takie lekkie "zapocenie" wokol tej dziurki.
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm 

To tylko sie cieszyc ze turbo/odma nie puszczaja oliwy 

ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm 

Spuszczanie oleju z IC
Olej sam nie wypłynie przez taką małą dziurkę bo nie ma którędy przez nią wejść powietrze. Odpal silnik to momentalnie wszystko nią wyrzyga.
Aaaa to taki myk... a ja myslalem ze sam wyplynie 
Odpalilem silnik i dalej nic, pogazowalem i oto efekt
http://postimg.org/image/e6wjib9z7/" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpalilem silnik i dalej nic, pogazowalem i oto efekt
http://postimg.org/image/e6wjib9z7/" onclick="window.open(this.href);return false;

Spuszczanie oleju z IC
To jest ta ilosc o ktora ta cala afera i to cale robienei dziur w ukladzie?? Ja mam oleju w IC tyle ze jak wkladam palec tu na dole to mam palca mokrego na jakies 2 cm. I co tak jezdze i nic sie nie dzieje.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
A kto robil afere? Po prostu uzytkuje golfa od 5 lat, nigdy do IC nie zagladalem wiec nie wiedzialem ile tam oliwy sie nazbieralo, a lepiej wczesniej to sprawdzic... a dziura tak jakby jej nie bylo.. dalem na silikon wkret do blachodachowki i powinno byc szczelne

Spuszczanie oleju z IC
osobiscie wolalbym sciagnac ta rure i palcem wymacac co i jak robic diury w IC. Czy to bedzie szczlene czy nie to czas pokaze. Poza tym to spuszczlaneioleju jest conajmniej dizwne jak dla mnie CO ja mam ten olej tam spuszcza codziennie?? Przecie wiecej dzie w postaci par olejowych w dolot i jest spalone. Gromadzi sie olej w IC nie ma sposoby by poszedl do spalenia. Przecie nei zpaleje go olej tam na fulla by powietrze sie juz nei dostawalo do silnika tylko bylo blokowane.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Spuszczanie oleju z IC
Uwierz mi,da radę,nawet jeśli dziurka będzie zrobiona wiertełkiem 1mm. Układ dolotowy to nie buteleczka po kroplach na serce,że podciśnienie zatrzyma skapującą cieczSztomel pisze:Olej sam nie wypłynie przez taką małą dziurkę bo nie ma którędy przez nią wejść powietrze

A co powiesz na to?wesol pisze:To jest ta ilosc o ktora ta cala afera i to cale robienei dziur w ukladzie?? Ja mam oleju w IC tyle ze jak wkladam palec tu na dole to mam palca mokrego na jakies 2 cm. I co tak jezdze i nic sie nie dzieje.
viewtopic.php?f=35&t=402398" onclick="window.open(this.href);return false; czytaj od mojego posta.
wesol czepiasz sie.. jak nie bedzie szczelne to co za problem zakleic dziurke? :bajer