auto nie odpala bez wciśnięcia gazu

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Matifcb
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Matifcb » pt lip 24, 2015 20:22

Wcześniej działo mi się to raz na około 10-15 odpaleń. Po prostu przekręcam kluczyk kreci ale nie odpali auta bez wciśnięcia pedału gazu. Wczoraj na 4 odpalania auta w ciągu 2 godzin musiałem 3 razy dodawać gaz żeby auto odpaliło. Poza tym wszystko chodzi ok. Od niedawna zaczęło się to częściej dziać. Co może być odpowiedzialne za to ? kable ponad rok temu BERU świece tez ponad rok temu NGK. Nic innego nie przychodzi mi do głowy

Bayern ist Meister

Awatar użytkownika
palio
_
_
Auto: Ford Mondeo MK3
Silnik: 2.0
Kontakt:

Post autor: palio » pt lip 24, 2015 21:17

Może winna jest kostka stacyjki.

luke320
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: luke320 » pt lip 24, 2015 21:29

W większości przypadków tego typu problem dotyczy brudnej przepustnicy.

Matifcb
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Matifcb » pt lip 24, 2015 22:51

hmm kostka stacyjki - tu dam komentarz ze dziwi mnie to bo przy kierownicy wszystko sie wydaje ok, muszę po prostu gaz dodać wiec co ma stacyjka nie wiem. Co moge o kostce powiedzieć ze z jej strony mam błąd z immobilizerem. Raz na jakiś czas mi miga to autko z kluczykiem, muszę wyciągnąć i włożyć z powrotem kluczyk. Szukałem i czytałem ze może być to własnie jakiś brud lub coś z kablami własnie przy kostce. Kiedyś to rozbierałem i nic nie zauważyłem niepokojącego z kostka.

co do przepustnicy to zdejmowałem odmę parę razy już i zawsze się dziwie ze w środku w przepustnicy dosłownie czyściutko jest. Tyle co się naczytałem ze brudne sa to ja zawsze jak przy okazji sprawdzam to nawet palcem przejadę w środku i zero brudu.

Bayern ist Meister

Awatar użytkownika
palio
_
_
Auto: Ford Mondeo MK3
Silnik: 2.0
Kontakt:

Post autor: palio » pt lip 24, 2015 22:59

Ab stwierdzić czy coś jest nie tak z kostką to musiałbyś ja wyjąć i rozebrać. W środku przepala się styk. Wiem, że mam golfa 3 ale miałem tak samo jak Ty. Aby odpalić auto dodawałem gazu.

Matifcb
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Matifcb » pt lip 24, 2015 23:08

rozumiem w wolnym czasie muszę się temu przyjrzeć. Czy posiadamy jakaś fotorelacje z wyjęcia i rozłożenia takiej kostki ? chciałbym ją sprawdzić a nóż pomoże.

Bayern ist Meister

Awatar użytkownika
Fafik258
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Fafik258 » sob lip 25, 2015 13:07

Od spodu od egru też myślisz, że masz czysto? Miałem kiedyś taki problem też. Przepustnica, czyszczenie adaptacja

Matifcb
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Matifcb » sob lip 25, 2015 14:47

aa widzisz 2 strony od spodu nie oglądałem nigdy. Zawsze tylko tam gdzie jest ta klapka co się otwiera i zamyka od strony odmy tej plastikowej
http://images43.fotosik.pl/480/5d3d2c6581757168med.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

czyli czeka mnie pogrzebanie w internecie jak wymontować przepustnice i spojrzeć w to drugie miejsce. Co do adaptacji czytałem ze wystarczy pojeździć i sie sama adoptuje

Bayern ist Meister

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”