Witam Wszystkich!
Mam mały problem z moim Golfem 4 1.9 SDI 2000 r, 3 drzwiowy, otóż chodzi o to, że zapaliła mi się kontrolka otwarcia klapy tylnej a świeci ona lekko tak ćmi, i odkąd stało mi się to nie świeci mi oświetlenie w środku chodzi o podsufitkę, z pilota jak zamykam centralny łapie tylko boczne drzwi a klapy już nie zamyka i co najlepsze nie mogę otworzyć elektrycznych szyb, otwierają się tylko z pilota i to mnie najbardziej bawi.
Myślicie, że przez taką małą awarię czujnika otwarcia klapy dzieją się tak niestworzone rzeczy?
Pozdrawiam Grzesiek!
Tylna klapa oraz oświetlenie wnętrza.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tak właśnie myślimy....... A czy to niestworzone rzeczy? Zależy dla kogo...
Sprawdz jeszcze czy przewody całe w przelotce gumowej pomiędzy karoserią a klapą, bo może cos zwiera..
Sprawdz jeszcze czy przewody całe w przelotce gumowej pomiędzy karoserią a klapą, bo może cos zwiera..
- siwy872
- Mały gagatek
Witajcie!
Problemem okazały się dwa przecięte przewody które idą z klapy do budy pojazdu po prawej stronie, po zaizolowaniu ich problem zanikł
Ale nie działa mi silniczek centralnego zamykania w klapie bagażnika, nie wiem czy mógł się spalić po zwarciu czy po prostu odmówił już posłuszeństwa.
Pozdrawiam! Grzesiek.
Problemem okazały się dwa przecięte przewody które idą z klapy do budy pojazdu po prawej stronie, po zaizolowaniu ich problem zanikł
Ale nie działa mi silniczek centralnego zamykania w klapie bagażnika, nie wiem czy mógł się spalić po zwarciu czy po prostu odmówił już posłuszeństwa.
Pozdrawiam! Grzesiek.
Podaj do silniczka napiecie osobnym przewodem to sprawdzisz czy działa czy nie