Witam.
Zarejestrowałem się na forum, gdyż mam niebywały problem.. Opiszę po krotce, a więc tak mam silnik 1,9d tylko że z turbina i dotąd była zwykła pompa z 1y, ale kilka dni temu się rozszczelnila i przyszedł czas na wymianę.. Zakupiłem pompe z 1,6td razem z kołem, ale jest problem z rozrzadem, a mianowicie po zamontowaniu pompy złożeniu rozrządu PASEK SCHODZI Z KOŁA POMPY NA OKOLO 4mm w stronę filtra powietrza...(pompa mniej wystaje niż ta z 1,9) Nie mogę sobie z tym poradzić niestety, bo to chyba nie jest normalne, dodam że klin na wale jest ok i nic się nie działo do tej porY. Proszę o poradę bo przecież tak się raczej nie zostawia? Za każdą wskazówkę z góry dziękuję. Czytałem że pompa pasuje razem z kołem a tu taki zong.. Koła się nie zgrywaja.
Pozdrawiam.
1,9TD problem z pompa wtryskowa z 1,6td
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
pompa może nie pasować
musisz szukać innej pompy ,takiej żeby pasowała ,można spróbowac przełożyć graty do tej pompy z 1y ale dużo rzeźbydamiss5 pisze:Koła się nie zgrywaja.
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Po raz kolejny wprowadzasz człowiek w błąd! Pkt.13b reg. forum!VW_seller pisze:musisz szukać innej pompy

damiss5, nie szukaj innej pompy,tylko koła pasowego od 1V/JR/SB
Witam.
Oddałem pompę spowrotem, miałem kolo od sb, niestety nie pasowało to:( z resztą pompa była stara i zastana, kupiłem od aaz i wszystko jest już ok.
Pozdrawiam i dziękuję
Oddałem pompę spowrotem, miałem kolo od sb, niestety nie pasowało to:( z resztą pompa była stara i zastana, kupiłem od aaz i wszystko jest już ok.
Pozdrawiam i dziękuję

- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Terefere,a świstak siedzi i zawija...damiss5 pisze: miałem kolo od sb, niestety nie pasowało to
Za dużo modów i napraw robiłem przy tych silnikach,żeby uwierzyć w to co piszesz

Dobra,nieważne. Temat zamykam.