Witam posiadam golfa mk4 anglika 1.9 SDI który będzie przekładany i przy okazji przekładki chciał bym wsadzić mu silnik 1.9 TDI o oznaczeniu BXE który posiadam i leży od jakiegoś czasu w garażu również z anglii wyciągnięty z rozbitego audika. Silnik jest w bardzo dobrym stanie ponieważ ma przebieg 10tyś KM.
Do silnika posiadam instalację i komputer, z tego czego się dowiedziałem z innych for będę musiał dokupić skrzynię biegów i intercooler z przewodami reszta chyba podejdzie od SDIka jeśli się mylę to mnie poprawcie. I teraz pytanie, przyznajmy że silnik siedzi już w golfie razem ze skrzynią podłączone przewody chłodnice itp.. lecz co z elektryką ? czy wystarczy wpiąć się w starą od SDI zmienić kompa i będzie chodził ? Czy będę musiał zmieniać całą instalację w kabinie, licznik, stacyjkę.. dokupić immobilizer i pojechać z tym pod komputer żeby mi przeprogramowali pod TDI ?. Byłby ktoś w stanie napisać po kolei co muszę zrobić żeby go odpalić ?
Poniżej wstawiam fotki silnika.
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.
SWAP 1.9 SDI na TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Gadatliwa bestia
SWAP 1.9 SDI na TDI
Bxe sprzedaj to są drogie silniki około 3,0 tys. Jakiego masz golfa i co chcesz osiągnąć? immo można bez problemy wyłączyć. Jeśli wszystko ma być w budzie mk4 to wsadzaj ASZ plus większe turbo.
SWAP 1.9 SDI na TDI
W jakim audi siedział? Bardziej chodzi o to czy poprzecznie czy wzdłużnie, jak wzdłużnie może być problem z zamontowaniem.paratom1 pisze:chciał bym wsadzić mu silnik 1.9 TDI o oznaczeniu BXE który posiadam i leży od jakiegoś czasu w garażu również z anglii wyciągnięty z rozbitego audika
Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;
SWAP 1.9 SDI na TDI
z zamontowaniem nie ma problemu. pytam tylko o to jak go uruchomić i wpiąć się w instalację sdi
SWAP 1.9 SDI na TDI
Z instalacji to może zostać rozruch silnika. Ja bym nawet nie próbował tylko od razu cała instalacja z TDI. Jeśli są te same skrzynki bezpieczników nie będzie problemu.paratom1 pisze:z zamontowaniem nie ma problemu. pytam tylko o to jak go uruchomić i wpiąć się w instalację sdi
Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;
SWAP 1.9 SDI na TDI
Czyli muszę kupić instalację od silnika do kabiny od TDI wpiąć się w to i jechać do gościa który przestawi mi immo żebym mógł to odpalić ?