Określenie nazwy części - przy wycieku płynu chłodniczego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam serdecznie,
Mam problem w swoim golfie 3, 1.8 benzyna z 1991 r. Poniżej na zdjęciu jest taki element co łączy rury z płynem chłodniczym z silnikiem na 4-y śruby.
Otóż z tego elemenciku wycieka mi w znacznych ilościach płyn chłodniczy, im cieplej tym więcej go ubywa.
Czy to ma jakąś nazwę? Chciałbym wymienić te 4 śruby wraz z uszczelką pomiędzy silnikiem a tym elementem. Myślę, że problem z płynem zniknie.
Dzięki za pomoc!
Mam problem w swoim golfie 3, 1.8 benzyna z 1991 r. Poniżej na zdjęciu jest taki element co łączy rury z płynem chłodniczym z silnikiem na 4-y śruby.
Otóż z tego elemenciku wycieka mi w znacznych ilościach płyn chłodniczy, im cieplej tym więcej go ubywa.
Czy to ma jakąś nazwę? Chciałbym wymienić te 4 śruby wraz z uszczelką pomiędzy silnikiem a tym elementem. Myślę, że problem z płynem zniknie.
Dzięki za pomoc!
-
- VWGolf.pl Killer
jest to plastikowy króciec do płynu na nim masz numer po którym zamówisz to w sklepie bez problemu
tylko nie bierz toprana bo są badziewne, pękają nawet przy przykręcaniu a co do nazwy, to króciec wody z czujnikami, powiesz w sklepie, że do Golfa III i oznaczenie silnika do od ręki dostaniesz koszt góra 30zł
-
- Nowicjusz
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Ja płaciłem swego czasu całe 12 zł za to cudo;). Patrząc na rudą to coś mi się wydaje że kolega jeździ na wodzie zamiast na borygo;)?
-
- Nowicjusz
Znowu muszę poznać nazwę nowej części. Wymieniłem ten króciec, jednak okazało się że płyn ubywa obok - na prawo od króćca z połączenia pomiędzy prawym bokiem silnika z rurą z płynem chłodniczym.
Czy teraz również mógłby ktoś nazwać ów część abym mógł ją wymienić? Zdjęcia w załączniku.
Z góry dzięki.
Taki bogaty to nie jestem
Czy teraz również mógłby ktoś nazwać ów część abym mógł ją wymienić? Zdjęcia w załączniku.
Z góry dzięki.
Jak płynu ubywało parę litrów na dłuższą przejażdżkę po mieście w korkach to i dolewałem już tylko wody demineralizowanej.Mavrick pisze:Patrząc na rudą to coś mi się wydaje że kolega jeździ na wodzie zamiast na borygo;)?
tak,zaoszczędziłeś góra 30 zł bo trzeba było wymienić króćce i tyle.Popatrz teraz jak wygląda wnętrze sinika i chłodnic a jak auto będzie się przegrzewało a w zimę nie będzie ogrzewania to możesz mieć pretensje tylko do siebie.Taki osad świadczy o tym że jeżdzisz już od dłuższego czasu tak.Na marginesie sprzwdził bym czy nie masz za dużego ciśnienia w układzieandrzejcool pisze:Jak płynu ubywało parę litrów na dłuższą przejażdżkę po mieście w korkach to i dolewałem już tylko wody demineralizowanej.
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Tez krociec. Dostaniesz w kazym sklepie moto.