MK 4 nie moge wystartować z piskiem opon co to może być
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
MK 4 nie moge wystartować z piskiem opon co to może być
Chciałem wystartować z piskiem opon a mój golfik starutje z drżeniem i biciem kierownicy tak jakby koła nie łapałay równo powierzchni asfaltu czy to normalne czy może cos niedobrego zaczyna sie dziac z moim samochodem z góry dzieki a wszelkie sugestie.
-
- Mały gagatek
- mg-maciek
- Ma gadane
- Kontakt:
według mnie moze być kilka przyczyn jeśli skacza ale się kręcą to może być to wina opon jak również amorów
równie dobrze może być zajechane sprzęgło - miałem tak jeszcze w escorcie i zapomnij o piszczeniu - co zresztą nie jest zbyt mądre biorąc pod uwagę ile szkody wyrządza autu, nawet nie daje większego przyspieszenia bo koła tracą przyczepność - TO TYLKO SZPAN I DLA TEGO SZKODA AUTA a panienki na to i tak leją
równie dobrze może być zajechane sprzęgło - miałem tak jeszcze w escorcie i zapomnij o piszczeniu - co zresztą nie jest zbyt mądre biorąc pod uwagę ile szkody wyrządza autu, nawet nie daje większego przyspieszenia bo koła tracą przyczepność - TO TYLKO SZPAN I DLA TEGO SZKODA AUTA a panienki na to i tak leją
-
- Mały gagatek
- mg-maciek
- Ma gadane
- Kontakt:
spoko tak czy siak masz zagwózdkę - tak to bywa z używkami to loteria - kupiłem zimówki i śmigałem bez problemu a inne letnie na alu były do dupy biły rzy 120centurion079 pisze:Nie chodzi o szpan już niestety mnie to nie pociąga tylko musiałem ruszyć gwałtowniej i to mnie zdziwiło że auto tak sie zachowuje sprzeglo mam nowe wymienione jakies 4000 km temu może to własnie wina opon bo kupiłem używki i nie raz przy predkosćisch 110- 120 bije kierownica a raz nie bije.
może żeby wykluczyć gumy zarzucił byś od kumpla jakieś pewne jak będzie ok to wiadomo że zawicha bo jak mechniory zaczną modzić to się nie wypłacisz będą przerzucać kombinować a nerwy są bezcenne
pozdrawiam
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Poduszka pod silnikiem... mam to samo...centurion079 pisze:Chciałem wystartować z piskiem opon a mój golfik starutje z drżeniem i biciem kierownicy tak jakby koła nie łapałay równo powierzchni asfaltu czy to normalne czy może cos niedobrego zaczyna sie dziac z moim samochodem z góry dzieki a wszelkie sugestie.
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
Re: MK 4 nie moge wystartować z piskiem opon co to może być
1. Uszkodzona pęknięta poduszkacenturion079 pisze:Chciałem wystartować z piskiem opon a mój golfik starutje z drżeniem i biciem kierownicy tak jakby koła nie łapałay równo powierzchni asfaltu czy to normalne czy może cos niedobrego zaczyna sie dziac z moim samochodem z góry dzieki a wszelkie sugestie.
2. Mechanizm róznicowy daje już o sobie znać (może zbliża się koniec )
3. Za szerokie opony moze masz 225 albo większe ?
4. Trzeba jeździć po asfalcie nie po bruku
A jak już mqa piszczeć to załóż max 185..... i zimowe i masz pisk opon taki że szok !
widziałeś kiedyś amerykańskie filmy jak zasuwają chyba z 60km/h a to dlatego że przeważn ie jest to robione na zimowkach ...
no ale tylko do fimów jesli już był ze 2 lata temu jakiś program na Discovery i stąd wiemBoogie pisze:Na zimówkach? Amerykańskie wozy w Hameryce?
spróbuj latem jeździć na zimowkach to i przy 40km/h beda piszczeć jak głupie na kazdym zakrecie ja jeździłem latem Audicą na zimówkach (ale kicha) to wiem ...
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
ja jeżdziłem firmową cytryną C-15 35 stopni i zimówki droga chamowania 80 km/h-0 ok 75 metrów (patrząc po słupach) niestety niewychmowałem przed swiatłami , ale moje szczęście skrzyrzowanie było puściutkie i przejście też
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
-
- Mały gagatek