Montaż tłumika TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Omek
- Użytkownik
- Auto: VW Golf IV Variant
- Silnik: ASV
Montaż tłumika TDI
Witam !
Czy taki tłumik da się zamontować w całości ? bo słyszałem że trzeba go obciąć ?
Czy taki tłumik da się zamontować w całości ? bo słyszałem że trzeba go obciąć ?
Montaż tłumika TDI
da się - musisz odkręcić uszy belki od strony tłumika, wtedy opuścisz trochę belkę i przejdzie
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Montaż tłumika TDI
Też chce wymienić u siebie tłumik i podobno po odkręceniu tych uszu belki trzeba potem ustawiać geometrię.
Zawsze można pojechać SZYBKO.
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
- Omek
- Użytkownik
- Auto: VW Golf IV Variant
- Silnik: ASV
Montaż tłumika TDI
Wydaję mi się że w golfie 4 nie można ustawiać tylnego zawieszenia, ale niech się wypowiedzą mądrzejsi.
Montaż tłumika TDI
Belka jest przykręcana do nadwozia 4 śrubami z każdej strony.I właśnie na tych śrubach idzie przestawić całą ośkę przód-tył.
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Montaż tłumika TDI
No dobrze ale jeżeli odkręcę uszy i zaznaczę sobie jak były przykręcone to po złożeniu też coś trzeba ustawiać. Będę to robił pierwszy raz więc dlatego pytam.
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Montaż tłumika TDI
Dzisiaj wymieniałem tłumik. Wcale nie trzeba nic odkręcać. Przeciąłem rurę idącą do tylnego tłumika pod tylnym siedzeniem, wyjąłem stary tłumik, wsadziłem nowy zakręciłem objemkę i gotowe. Zajęło mi to jakieś 30min na spokojnie.