[mk3 GTI] Zmieniam spręzyne ze sportowej na orginal i....
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Darcyn
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
[mk3 GTI] Zmieniam spręzyne ze sportowej na orginal i....
i ta sportowa to H&R czerwona, bardzo waska. orgianal jest szerszy. mam felge 16'' szeroka na 7''. nie bedzie mi kolo tarło o sprezyne??
ET felgi koniecznie podaj, wtedy mozna cos powiedziecDarcyn pisze:ta sportowa to H&R czerwona, bardzo waska. orgianal jest szerszy. mam felge 16'' szeroka na 7''. nie bedzie mi kolo tarło o sprezyne??
Albo chociaz model felg..
BTW, zakladajac ze teraz Ci nie tarlo na H&R to na zwyklej sprezynie tez nie powinno. Dolny talerz amortozatora sie nie zmienil, wiec teoretycznie jakby mialo obcierac to by juz obcieralo teraz..
-
Darcyn
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
opone mam 195 albo 205 (nie pamietam z tych nerwow) / 40 / 16, wiec prawie jak orginal? jakie ma byc et to wsiade na rower i moze bedzie ten baran mechanik. nie zastanawialbym sie i kupil orginal ale on powiedzial ze kolo szlo 2 cm od sprezyny. tamta byla bardzo waska...
[ Dodano: 26 Wrz 2006 18:17 ]
SToRM, mialem gwinta. tam prawie nie bylo kielicha! srezyna byla troche grubasza od tego gwinta (bilstein). felga AZEV 16 '' tak jak na zdjeciu
[ Dodano: 26 Wrz 2006 18:17 ]
SToRM, mialem gwinta. tam prawie nie bylo kielicha! srezyna byla troche grubasza od tego gwinta (bilstein). felga AZEV 16 '' tak jak na zdjeciu
To te same felgi ktore mialem sezon temu..Darcyn pisze:felga AZEV 16 '' tak jak na zdjeciu
U mnie bylo tak:
przod 7,5"x16" ET 25 (lub 35 - nie pamietam) - opona 195/45/16
u Ciebie jest wezsza felga, ET nie powinno miec zgola inne..
Nic nie obcieralo - zawias to kit supersporta, wiec, kielich i sprezyna wielkosci orginalu..

No mowie Ci ze mialem amortyzator wielkosci oryginalu + sprezyne grubosci oryginalnej i nic nie obcieralo na tej feldze..Darcyn pisze:ale amortyzator tez wymieniam. teraz sie dowiedzialem ze ten dolny kielich jest nad opona wiec nic mi sie nie powinno dziac ?? imoge zakladac standardowe zawieszenie do tej wlasnie felgi??
Tak czy siak, na serii, talerz bedzie powyzej opony.
Na moje bedzie wszystko OK - oczywiscie poza wygladem