Golf 3 1z nie podaje na wtryski.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- daniel9415
- Nowicjusz
Witam, na pokład wrzuciłem drugi silnik, kupiłem bez osprzętu i wszystko wsadzilem ze swojego lecz po złożeniu wszystkiego auto nie odpala, nie podaje wcale paliwa na wtryski. Kąt wtrysku powinien być dobry, pompę przekladałem razem z łapą na której zaznaczyłem wcześniejsze położenie pompy. Czy ktoś jest w stanie poradzić coś na szybko? Pozdrawiam
@edit
Dodam, że założyłem inne turbo, sprawne Ale to chyba nie ma nic do rzeczy.
@edit
Dodam, że założyłem inne turbo, sprawne Ale to chyba nie ma nic do rzeczy.
Hmm albo zapowietrzony lub czegoś nie podłączyłeś... posprawdzaj raz jeszcze, złącze okrągłe przy głowicy.. próbowałeś odpalić na plaku..?
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
a rozrząd był zmieniany ? jeśli tak to może się kąt wtrysku rozjechał albo ,zle jest rozrząd i nie opdali ,trza ruszyć pompą najlepiej na max w strone silnika ,wtedy powinien zapalić o ile wszystko inne jest ok . a i najlepiej jest zawór odcinający podać kabel z aku + wtedy jest pewnośc że jest otwarte paliwo.daniel9415 pisze:Kąt wtrysku powinien być dobry
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
- daniel9415
- Nowicjusz
Re: Golf 3 1z nie podaje na wtryski.
Wszystkie wtyczki i kable posprawdzane, jest ok. Rozrządu nie zmieniałem, kupiłem goły słupek i jak kupiłem tak włożyłem, nie zmieniałem rozrządu. Przewody od wtrysków poluznione i nic, ze sterującego raz sikło. W przewodach paliwowych pompa-filtr paliwo krąży normalnie. Dodam że aku mam słabe i dziś parę razy było ładowane. Parę sekund pokręci i pupa
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
czyli nie goły słupek tylko z rozrządem a tu duża różnica ,skąd możesz wiedzieć czy w tym silniku był dobrze ustawiony ?daniel9415 pisze: Rozrządu nie zmieniałem, kupiłem goły słupek i jak kupiłem tak włożyłem
goły słupek to goły słupek czyli sam silnik bez niczego ,zakładasz wszystko sprawne ustawiasz rozrząd,mniej więcej kąt wtrysku (tak po środku najlepiej ) i dopiero odpalsz . odpali to korekta kąta i dawki paliwa i ma jeździć.
a tak to nie wiadomo ,może gdzieś przeskoczone o 1 ząbek i już i nie odpali .
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
VW_seller, przeciez napisal ze kupil goly slupek a pompe przekladal z rozrzadem ze starego silnika ....
ustawienie rozrzadu nie ma jednak wiekszego znaczenia do dawania paliwa
daniel9415, odkrec nakretki przy wtryskach i krec poki nie zacznie tryskac paliwo, mozesz wspomoc sie plakiem do dolotu
ustawienie rozrzadu nie ma jednak wiekszego znaczenia do dawania paliwa
daniel9415, odkrec nakretki przy wtryskach i krec poki nie zacznie tryskac paliwo, mozesz wspomoc sie plakiem do dolotu
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
a dobrze jest ten rozrząd ? nie wiadomo ....Adamm pisze: pompe przekladal z rozrzadem ze starego silnika
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
VW_seller, no nie wiadomo ...
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
- daniel9415
- Nowicjusz
Nie, rozrządu nie przekladalem! Tylko pompę i turbo i osprzęt.. Rozrząd jest ustawiony dobrze, nie robiłem tego pierwszy raz. Jest równo co do ząbka i znaki się wszędzie zgrywają. Przewody przy wtryskach mam poluznione i nic się właśnie nie dzieje gdy kręcę, kompletnie nic nie leci, raz ze sterującego siknelo. .
Bardziej stawiał na elektryke, miałem przejrzeć jeszcze raz okolice okrągłej wtyczki przy głowicy, ale pogoda nie pozwala bo auto pod chmurką.
Bardziej stawiał na elektryke, miałem przejrzeć jeszcze raz okolice okrągłej wtyczki przy głowicy, ale pogoda nie pozwala bo auto pod chmurką.
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
dokłądnie jak z plaka nie odpali ,tzn poproś 2 osobę niech psika plaka a ty kręć rozrusznikiem jak odpali ( 2 osoba dalej psika ) i bedzie chodzic na plaku tzn że nie podaje paliwa ale może zassie . o ile pompa ok
- daniel9415
- Nowicjusz
Witam wszystkich. Po paru dniach walki mam trochę informacji. Podłączyłem auto pod kompa, wyskoczyło parę błędów ale głównie zainteresowałem się błędem związanym z n109, posprawdzalem kable i okazało się ze pomyliłem kostki, kostkę 3 pin od pompy podłączyłem z czujnikiem położenia wału i na odwrót. Podłączyłem jak jak powinno być i dalej nic, ropa krąży po pompie ale na wtryski nie idzie. Wyciągnąłem nawet zaworek z pompy i nic, paliwo na wtryski nie idzie.
Potem zająłem się rozgryzieniem pozostałych błędów z racji iż miałem dostępna wyłącznie wersje demo Vaga mam same kody błędów. 00741, 00777, 00539 i bodajże 00553 w każdym bądź razie od przepływki która jest podpięta. Do tego przy każdym przekreczeniu na zapłon świece grzeją tak długo jak bym odpiął czujnik temp. z krućca. Rozkładam ręce panowie, od czego to wszystko się stało? Czy mogło powstać jakieś zwarcie poprzez podłączenie wtyczek odwrotnie?
Potem zająłem się rozgryzieniem pozostałych błędów z racji iż miałem dostępna wyłącznie wersje demo Vaga mam same kody błędów. 00741, 00777, 00539 i bodajże 00553 w każdym bądź razie od przepływki która jest podpięta. Do tego przy każdym przekreczeniu na zapłon świece grzeją tak długo jak bym odpiął czujnik temp. z krućca. Rozkładam ręce panowie, od czego to wszystko się stało? Czy mogło powstać jakieś zwarcie poprzez podłączenie wtyczek odwrotnie?
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
być możedaniel9415 pisze:Czy mogło powstać jakieś zwarcie poprzez podłączenie wtyczek odwrotnie?
- daniel9415
- Nowicjusz
Jest ktoś kto byłby jakoś w stanie naprowadzić mnie co mam zrobić? Nie mam już sił do auta, wsadziłem teraz w niego kupę kasy a stoi /