mk3 tylna wycieraczka kable

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
grzechu2410nn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

mk3 tylna wycieraczka kable

Post autor: grzechu2410nn » czw wrz 21, 2006 21:52

Witam jutro robie klape na gladko i chciałem podłączyc siłownik do kabli od tylnej wycieraczki zebym mogł sterowac manetka wycieraczek tylko ze kabli jest 3 i do jakich sie podłaczyc zeby wszystko chodziło pozdro

z kucharskimi pozdrowieniami Grzegorz Dziedzic

Awatar użytkownika
rerekumkum
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: rerekumkum » czw wrz 21, 2006 22:03

z tego co pamietam to na jeden z nich ma stałe napiecie(niezalezne od pozycji kluczyka), drugi "przerywane", trzeci ground :pub:

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=112108&postdays=0&postorder=asc&start=105

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw wrz 21, 2006 22:48

Czyli chcesz zrezygnować z używania tylnej wycioeraczki na rzecz otwierania klapy? Nie bardzo rozumiem.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
yoobi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: yoobi » czw wrz 21, 2006 23:57

Jak na gładko to chyba chce wyrzucić wycieraczkę zupełnie. Nie wiem czy to dobry pomysł.

Pozdrawiam
yoobi

OSPF chodzi własnymi ścieżkami. :-)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt wrz 22, 2006 00:32

No to trzeba by się wpiąc w kabel zielono biały idący od manetki do przekaźnika tylniej wycieraczki, a nie w kabel od silnika wycieraczki tylnej, i raczej użyć przekaźnika żeby stykow manetki nie wykończyć. Oraz wpiąć diodę w kabel zasilający silniczek spryskiwacza, tak żeby nie działał w stronę która pryska na tył. Chyba średni pomysł.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » pt wrz 22, 2006 00:43

yoobi, mnie sie wydaje ze Variant z czystą klapą bedzie glupio wygladac :hmm: Jak TICO hehe Chyba ze zrobisz cały w tym stylu, wyraznie obnizysz, wygladzisz listwy na drzwiach, zderzaki i obowiazkowo fele co najmniej 15. Takie jest moje zdanie. Co do wycieraczki- nie wiem czy do kombi bez wycieraczki sie nie czepi drogowka, albo ktoś na przeglądzie.
Pozdro.

Awatar użytkownika
yoobi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: yoobi » sob wrz 23, 2006 20:25

Przede wszystkim to wycieraczka na tylnej szybie jest potrzebna (mnie się przydaje co rano ;-) ). No ale że kolega woli piękno nad fukcjonalność to już inna sprawa ;-).
Rzeczywiście fele 15'' by się przydały (kolega Piter ma bardzo ładne). Ja kupiłem varianta z takimi plastikowymi obwódkami wokół kół (takie jak mają GDI zdaje się) i muszę przyznać, że variantowi całkiem z nimi do twarzy. Tyle że mój variant to CL. Możliwe to, że były montowane seryjnie czy raczej ktoś domontował (skłaniam się do tego drugiego bo troche za bardzo odstają gdzieniegdzie jak na seryjne)??
Zastanawiam się jeszcze nad lampami z przodu od mk4. Jak myślisz będzie to dobrze wyglądało :>.

Pozdrawiam
yoobi

radoalpin
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: radoalpin » pn wrz 25, 2006 18:38

nakladki na nadkola to napewno ktos dolozyl..bo w CL nie bylo w standardzie!!!ale lampy typowe od MK4czy a'la??bo ze standardowymi z Mk4 jest troche roboty zeby to wszytsko ladnie wygladalo...a a'la mk4 to przerzucenie jakies 20min...pozdrawiam

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » pn wrz 25, 2006 21:48

radoalpin pisze:bo ze standardowymi z Mk4 jest troche roboty zeby to wszytsko ladnie wygladalo
Masakra, widziałem raz :panna: , uczcilem Golfa chwilą ciszy... Wszystko wygląda jak dzieło tych dwóch ludzików z czeskiej bajki "Sąsiedzi". Jeśli już, to tylko dedykowane do MK3 a'la MK4 :bigok:

Awatar użytkownika
yoobi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: yoobi » wt wrz 26, 2006 00:03

A gdzie to można kupić takie a'la mk4 ale do mk3 :> i ile to kosztuje.
Swego czasu widziałem w jednym golfie lampy takie przyciemnione (z takiego szkła z domieszką jakiegoś czarnego barwnika). Powiem wy wyglądały super. Wiecie może co to za lampy mogły być ??

Pozdrawiam
yoobi

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » wt wrz 26, 2006 00:14

yoobi pisze:Swego czasu widziałem w jednym golfie lampy takie przyciemnione
Być może przerobione- zdejmuje się szkło reflektora i zamalowuje srebrne elementy, które nie stanowią układu optycznego reflektora. W efekcie zostaje samo lustro, a wsystko inne jest ciemne. Wrażenie- jakby przyciemniony reflektor.
yoobi pisze:A gdzie to można kupić takie a'la mk4 ale do mk3 :> i ile to kosztuje.
Na Allegro looknij: http://allegro.pl/item127384856_mega_pr ... olf_4.html
N ie jest to tanio, ale koledzy na forum pisali, że świecą znacznie lepiej niż standardowe. Wiadomo, Hella się zna na sprawie. Niestety pojawiają się narzekania na podróby (ciężko ustawić, słabo świecą) Jeśli już koniecznie chcesz tanich to unikaj z homologacją E11.

plaster220
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: plaster220 » wt wrz 26, 2006 09:27

grzechu i co podlaczyles juz ten silowniczek pod te kable od wycieraczki?? ja to robilem i podlaczalem po kolei najpierw do jednego kabelka potem do drugiego! ten trzeci brazowy to masa wiec do tego nie podlaczaj bo spalisz bezpiecznik! efekt byl taki ze na jednym i drugim dzialalo tylko zeby wlaczyc (otworzyc) klape trzeba bylo wcisnac manetke 2 razy!! bo po nacisnieciu 1 raz nametki klapa sie otwierala ale po chwili tak jak zalapywal przekaznik otwierala sie znowu!! dopiero 2 wcisniecie manetki powodowalo wylaczenie sie calego obwodu! dzialalo totak jak wycieraczka raz wciskasz manetki i co pare sekund chodzi wycieraczka (co pare sekund silownik sie wlacza) dopiero jak 2 raz wcisniesz to wylacza sie wycieraczka (wylacza sie silownik0 dlatego zeby otworzyc klape trzeba wcisnac 2 razy manetke sprywskiwacza!!

Awatar użytkownika
yoobi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: yoobi » wt wrz 26, 2006 14:21

Nie nie, właśnie nie były poczarnione elementy wewnątrz tylko tak jakby szkło było z domieszką jakiegoś czarnego pigmentu.
Do tematu reflektorów wrócę jak będę kupować (na razie mnie nie stać), ale to już będzie osobny topic ;-).

Pozdrawiam
yoobi

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » wt wrz 26, 2006 15:11

Ale to mogło byc to- zobacz, jeden z kolegów ma to w Audi http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... i&start=45
Może to tylko wrazenie ze szklo jest ciemne, przeciez takie by nie pzreszło homologacji...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”