[mk 2] nietypowy włącznik świateł przeciwmgielnych?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
AndrzejYankes
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[mk 2] nietypowy włącznik świateł przeciwmgielnych?

Post autor: AndrzejYankes » pn wrz 25, 2006 10:33

Witam.
Podczas mojej niedawnej walki ze światłem przeciwmgielnym (a własciwie jego brakiem) odłączył mi się z włącznika tych świateł kabel szaro żółty. Do którego styku we włączniku powinienem go wpiąć ponownie? Włącznik nie ma styku 83 (właśnie wg schematu do niego powinien dochodzić kabel szaro-żółty). Włącznik jest oryginalny a nie jakiś podebrany z innego autka, oto jakie są w nim styki :

58B = kabel biało niebieski
31 = kabel brązowy
+ = kabel żółto czerwony
83a = kabel biało żółty
83b =kabel biało szary.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn wrz 25, 2006 17:58

Na moim schemacie nie ma kabla żółto czerwonego, ale prawie na sto procent oba kable tzn ten co ci wypadł i żółto czerwony powinny być razem do styku +, który zapewne oznacza to samo co 83. Po prostu kabel szaro żółty dostarcza napiecie do przeciwmgielnego (po włączeniu świateł głównych) i stąd na włączniku jest plus. A kabel żółto czerowny dostarcza gdzieś dalej z tego miejsca napięcie. Popatrz na konektory, powinien być ślad czy był drugi kabelek podłączony do tego oznaczonego +

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pn wrz 25, 2006 18:23

jest szaro-żółty i idzie do styku 83 wyłącznika

[ Dodano: 25 Wrz 2006 18:30 ]
to jest ten sam co idzie od 56 wyłącznika swiateł

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”