Nieszczelna klimatyzacja
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nieszczelna klimatyzacja
Bardzo możliwe. Ja zakupiłem taki trochę grubszy, jakiś lekko zbrojony z plecionką w środku, więc jak taki "patent" wytrzyma kolejne 10 lat to będzie dobrze.
Nieszczelna klimatyzacja
moze ktos zapodac fotke tego nieszczesnego miejsca bo cos mi mowil poprzedni wlasciciel golfiora ze wlasnie wymienial jakis waz od klimy. Moze i ja cos tam zadzialam zapobiegawczo.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Nieszczelna klimatyzacja
Tak mi Pan spawacz to pocheftał.
A taki wąż założyłem w miejsce spawu i nabardziejszego przylegania rury ICka do tych od klimy:
A tu masz wesol to miejsce, gdzie znajdują się te rułki.
A taki wąż założyłem w miejsce spawu i nabardziejszego przylegania rury ICka do tych od klimy:
A tu masz wesol to miejsce, gdzie znajdują się te rułki.
- bieniek1984
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nieszczelna klimatyzacja
powiedzcie koledzy a jak z lewej syczy to może być na łączeniu klimy z przewodami ?
Ostatnio zmieniony czw sty 09, 2014 17:20 przez bieniek1984, łącznie zmieniany 1 raz.
jest Golf 4 ALH + jednomas + 0.260+ gtb2056v + fmic+ chip
jest wsk 125
był Golf 2 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... ieniek1984" onclick="window.open(this.href);return false;
jest wsk 125
był Golf 2 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... ieniek1984" onclick="window.open(this.href);return false;
Nieszczelna klimatyzacja
Cześć.
Koledzy podpowiedzcie gdzie szukać nieszczelności w silniku beznzynowym 1.6 gdzie nie ma interkulera ani biegnącej od niego rury , która mogłaby przetrzeć rurkę klimy.
Układ mam nieszczelny-był sprawdzony azotem i po nocy ciśnienie spadło.
Koledzy podpowiedzcie gdzie szukać nieszczelności w silniku beznzynowym 1.6 gdzie nie ma interkulera ani biegnącej od niego rury , która mogłaby przetrzeć rurkę klimy.
Układ mam nieszczelny-był sprawdzony azotem i po nocy ciśnienie spadło.
Re: Nieszczelna klimatyzacja
Niestety nie wiem czy coś było słychać podczas sprawdzania.
Sprawdzane było w warsztacie , diagnoza brzmiała:układ nieszczelny ,możemy naprawić.Nie byli skorzy do podawania szczegółów. W tdi sprawa jest prosta i tam można mówić o "słabym punkcie" jeżeli kilka osób zgłasza przetarcie przewodu w tym samym miejscu. Może ktoś z Was zna takie miejsca w układzie klim. w 1.6 sr ? Dodam jeszcze że u mnie przewody od klimatyzacji które znajdują się pod zb.płynu do spryskiwaczy są w dobrym stanie,nieprzetarte.
Sprawdzane było w warsztacie , diagnoza brzmiała:układ nieszczelny ,możemy naprawić.Nie byli skorzy do podawania szczegółów. W tdi sprawa jest prosta i tam można mówić o "słabym punkcie" jeżeli kilka osób zgłasza przetarcie przewodu w tym samym miejscu. Może ktoś z Was zna takie miejsca w układzie klim. w 1.6 sr ? Dodam jeszcze że u mnie przewody od klimatyzacji które znajdują się pod zb.płynu do spryskiwaczy są w dobrym stanie,nieprzetarte.
-
- Nowicjusz
Witam, mam podobny problem z tym przewodem, lecz nie mogę sobie poradzić z wyjęciem tego przewodu z tego plastikowego pudełka pod grodzią. Czy mógłby się ktoś podzielić, jak wyjąć ten przewód z tego miejsca? Jest tam taka śruba imbusowa, którą odkręciłem, ale nie mogę otworzyć tego pudełka albo nie wiem co z tym zrobić.
Nie przechodzi on przez gródź do kabiny?
Bardzo proszę o pomoc:)
Nie przechodzi on przez gródź do kabiny?
Bardzo proszę o pomoc:)
Nieszczelna klimatyzacja
Nie nie przechodzi on przez sciane grodziowa, otworz to pudeleczko i probuj tam podwazyc np.
Witam
Koledzy mam takie pytanko... mam nieszczelna klime tzn zaczyna puszczac delikatnie czynnik (chyba oring osuszacza). Klima dziala. Musze wyjechac a wiadomo teraz klima potrzebna i jak bede jej uzywal to bedzie dzialac dopoki bedzie wystarczajaco duzo czynnika, jak bedzie malo to klima sie wylaczy i sprezarce nic sie nie stanie?
Koledzy mam takie pytanko... mam nieszczelna klime tzn zaczyna puszczac delikatnie czynnik (chyba oring osuszacza). Klima dziala. Musze wyjechac a wiadomo teraz klima potrzebna i jak bede jej uzywal to bedzie dzialac dopoki bedzie wystarczajaco duzo czynnika, jak bedzie malo to klima sie wylaczy i sprezarce nic sie nie stanie?
ALH + 205 + chip
Cześć
Pozwolę sobie odkopać temat. Zauważyłem że przy osuszaczu zaczyna przesączać się czynnik, zapewne winne oringi. Dzisiaj już je zamówiłem... Teraz pytanie czy wymieniać osuszacz (wymieniany byl 3 lata temu)?
Jedni mówią że trzeba wymienić, inni że jak wymienię oringi, zaraz wszystko złożę, osuszacz nie bedzie leżał długo tylko w możliwie krotkim czasie uzupełnię czynnik to osuszacza wymieniać nie trzeba
Pozwolę sobie odkopać temat. Zauważyłem że przy osuszaczu zaczyna przesączać się czynnik, zapewne winne oringi. Dzisiaj już je zamówiłem... Teraz pytanie czy wymieniać osuszacz (wymieniany byl 3 lata temu)?
Jedni mówią że trzeba wymienić, inni że jak wymienię oringi, zaraz wszystko złożę, osuszacz nie bedzie leżał długo tylko w możliwie krotkim czasie uzupełnię czynnik to osuszacza wymieniać nie trzeba