1.3 nz kręci, nie pali.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.3 nz kręci, nie pali.
Witam wszystkich znów i zwracam się z prośbą o pomoc.
Po zerwanej masie ze skrzyni biegów, po ponownym podłączeniu jej, auto kreci ale nie pali. Pomp też nie słychać. Przekaźnik od pompy paliwa zwarlem , pompy pracują Auto nie pali. Sprawdziłem ecu jest przepalona ścieżka. zostala zlutowana. Na sasiednim forum dowiedzialem sie ze na pinie 7 i 25 powinienem miec masę, niestety nie mam. Czy to prawda ? Czy wystarczy teraz podlaczyc naprawione Ecu?
Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc w uruchomieniu mojego golfa.
pozdrawiam
Lukasz
Po zerwanej masie ze skrzyni biegów, po ponownym podłączeniu jej, auto kreci ale nie pali. Pomp też nie słychać. Przekaźnik od pompy paliwa zwarlem , pompy pracują Auto nie pali. Sprawdziłem ecu jest przepalona ścieżka. zostala zlutowana. Na sasiednim forum dowiedzialem sie ze na pinie 7 i 25 powinienem miec masę, niestety nie mam. Czy to prawda ? Czy wystarczy teraz podlaczyc naprawione Ecu?
Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc w uruchomieniu mojego golfa.
pozdrawiam
Lukasz
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
1.3 nz kręci, nie pali.
Nie ma odpowiedzi,bo spójrz gdzie to napisałeśBialyGTI pisze:Ani jednej odpowiedzi?
Sam trafiłem na to całkiem przypadkiem.
Przenoszę do benzyniarni.
1.3 nz kręci, nie pali.
Kurcze,dzieki Ci ;D
mam nadzieje ,ze doczekam sie jakiej porady od was
Pozdrowionka
mam nadzieje ,ze doczekam sie jakiej porady od was
Pozdrowionka
1.3 nz kręci, nie pali.
popraw te wszystkie masy, posprawdzaj czy przewody są całe i jak dalej nie odpali, to możliwe, że ECU ducha wyzionęło, ECU do NZ drogie nie są a i mam pytanie, jak sprawdziłeś, że masy na pinach 7 i 25 nie ma? bo mnie to ciekawi to jest raczej sterowanie masą jeden prawdopodobnie od przekaźnika pomp paliwa, druga steruje wtryskiwaczami i prędzej masa "idzie" od komputera do urządzeń niż na odwrót
1.3 nz kręci, nie pali.
Kolega z innego forum kazal wziac zarowke z dwoma kablami i jeden do plusa od aku,drugim sprawdzac piny 7 i 25 ,jezeli zarowka nie zapali to szukac masy.
ECU jest przepalone, zostalo naprawione ,ale podejrzewam ze zle.Przez Uszkodozone ecu moze niepracowac przekaznik pomp?
Pozdrowionka
ECU jest przepalone, zostalo naprawione ,ale podejrzewam ze zle.Przez Uszkodozone ecu moze niepracowac przekaznik pomp?
Pozdrowionka
1.3 nz kręci, nie pali.
no jak jest ECU uszkodzone, nie ma sterowania więc i przekaźnik pomp paliwa nie będzie działał znajdź schemat ECU i zobacz za co odpowiadają piny 7 i 25, będziesz wiedział
1.3 nz kręci, nie pali.
Chcialbym tylko zapytac,czy cos takiego ma prawo funkcjonowac?
Dodam ze to byl moj debiut w lutowaniu ...
po podpieciu ECU,przekreceniu kluczyka pompy nadal nie dzialaly po trzecim przekrceniu auto odpalili,ale nie dochodzilo paliwo i zaraz zgaslo.
Czy nadal wszystkiemu moze byc winny jest ECU ?
z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich forumowiczow.
Dodam ze to byl moj debiut w lutowaniu ...
po podpieciu ECU,przekreceniu kluczyka pompy nadal nie dzialaly po trzecim przekrceniu auto odpalili,ale nie dochodzilo paliwo i zaraz zgaslo.
Czy nadal wszystkiemu moze byc winny jest ECU ?
z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich forumowiczow.
1.3 nz kręci, nie pali.
Nie pytaj,pierwszy raz lutowalem.
jestes w stanie mi pomoc?
Zamowic po prostu nowe Ecu ?
jestes w stanie mi pomoc?
Zamowic po prostu nowe Ecu ?
1.3 nz kręci, nie pali.
Popraw te przewody masowe, ktore spowodowaly uszkodzenie ECU i kup drugie bo to co zrobiles to nie wypali, bo polaczyles tylko dwa piny