Witam
Czy ktoś montował już taki zamiennik z allegro http://allegro.pl/potencjometr-przepust ... 16550.html" onclick="window.open(this.href);return false; ??
Wiadomo, że co oryginał to oryginał, ale ciężko trafić na używany nadający się jeszcze do "jazdy". Właśnie mi padł, a na szrotach sam złom i dlatego moje pytanie.
Pozdrawiam
Czujnik położenia przepustnicy - zamiennik z allegro
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dogadaj się ze sprzedającym co do gwarancji. Jeżeli takowa będzie to śmiało bierz. Lepszy nowy zamiennik
niż zepsuty oryginał. Też rozmyślam wymianę swojego i na taki się chyba zdecyduję.
Przy okazji, próbowałeś swojego reanimować środkiem do potencjometrów ?
niż zepsuty oryginał. Też rozmyślam wymianę swojego i na taki się chyba zdecyduję.
Przy okazji, próbowałeś swojego reanimować środkiem do potencjometrów ?
Niestety czujnika już nie uda się uratować, ścieżka jest przetarta w jednym miejscu.
Miałem nadzieje, że już ktoś miał do czynienia z tymi zamiennikami i coś mógłby na ich temat doradzić. Chyba niema wyjścia, trzeba będzie spróbować jak taki wynalazek działa w praktyce.
Miałem nadzieje, że już ktoś miał do czynienia z tymi zamiennikami i coś mógłby na ich temat doradzić. Chyba niema wyjścia, trzeba będzie spróbować jak taki wynalazek działa w praktyce.
...udało mi się załatwić oryginalną przepustnicę w pięknym stanie i już śmigam na niej. Jakoś nie mogłem się zdecydować na ten zamiennik, moje obawy są co do trwałości tych ścieżek i ich parametrów, a nie chce mi się za jakiś czas znowu bawić z falującymi obrotami.
Słyszałem coś , że w Polonezie był stosowany taki sam monowtrysk, a czujnik oryginalny kosztuje 90zl i może w tym kierunku trzeba szukać.
Słyszałem coś , że w Polonezie był stosowany taki sam monowtrysk, a czujnik oryginalny kosztuje 90zl i może w tym kierunku trzeba szukać.
Z tego co ja się orientuję to kupno osobno TPSa oryginalnego jest niemożliwe - sprzedają tylko z całym wtryskiem.etisalat pisze:czujnik oryginalny kosztuje 90zl