centralny zamek + pilot nie dziala kluczyk

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

ssimonn
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ssimonn » śr maja 13, 2015 17:42

Witam wszystkich zakupiłem vw golfa iv kombi z centralnym zamkiem bez pilota na forum wyczytałem o założeniu sterownika do centralnego. Zakupiłem taki w nowym elektorniku z kluczykiem zamontowałem według schematu znalezionego w necie ( zółty, zółto czarny i czarny ze sterownika do masy , czerwony na + pomarańczowe nic brązowy nic ( nie podłaczyleem pod kierunki :) ) , i dwa ( wylecialy mi kolory do otwierania/ zamykania drzwy :D podłaczyłem do drzwi kierowcy zółto zielony i bodajże zółto niebieski. ) centalny zamek zaczał działać zamyka i otwiera drzwi jednak pojawił sie problem jak otwieram drzwi kluczykiem to otwieraja sie tylko drzwi kierowcy pozostałe nie a jesli otworze od strony pasażera to otworzą sie wszystkie. tak samo z domykaniem szyb jest. co może być nie tak? . Probowałem znaleźć odpowiedź w innych tematach ale nie znalazlem wiec pisze nowy

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » śr maja 13, 2015 18:56

rozumiem, że w drzwiach się dolutowałeś do obecnych przewodów a nie odcinałeś nic?

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

ssimonn
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: centralny zamek + pilot nie dziala kluczyk

Post autor: ssimonn » pt maja 15, 2015 17:16

tak wlutowałem sie w 2 przewody z neta wycyztałem kolory i do nich podpiąłem nie przecinałem ich . kolorów dokładnie nie pamietam ale chyba zólto niebieski i zielono czerwony albo cos podbnego :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”