witam . jestem tu nowy I chciałbym zapytać się o ten model.
Czy motor jest dobry, jakie są usterki w nich, na co mam spojrzeć i czy się opłaca
http://olx.pl/i2/oferta/volkswagen-pass ... 949cf9a7b7" onclick="window.open(this.href);return false;
VW passat 1.9 tdi 2003 6900 opole
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Cena zapewne adekwatna do stanu potaksówkowego.buyakks pisze:czy się opłaca
Kupić na sztuke żeby mieć passata b5 fl to pewnie sie opłaca, tez szukałem paska w budżecie hmm 15- 17tyś i cena nie zawsze odzwierciedla stan , mam na myśli mechanike , ile w dane auto trzeba kasy włożyć żeby chodziło przyzwoicie czyli tutaj cena jest 6900, idziesz na ogledziny patrzysz: turbo zaolejeone/jeszcze pochodzi../ , sprzegło na wykończeniu /ale jesze dzała/ , hamluce słabe/no ale hamuje/ jedzie max 140/ no ale jedzie.../ spalanie-tego nie wiesz ile bedzie palił, jak 10l/100 przy zużytym układzie wtryskowym, niesprawnej przepływce, blokujących sie hamulcach.. może tyle palić i czy sie wtedy opłaca?? 45zł/100km???nie lepiej coś w lpg?? Ja obejrzałem troche passatów fl i tak to wyglada , kupiłem skode superb 2004 za 17 tyś i chodzi jak wsiekła bez porównania do passatów które ogladałem/ skody mniej zarżniete od vw a silnik tdi ten sam/ i nie mam strachu jechać 180km/h tym autem. I teraz jak mało jeżdzisz to moze auto sie u ciebie sprawdzi, jak zaczniesz duzo jeżdzić to bedzie lawina kosztów i wtedy nie opłaca sie tego naprawiać bo po co w trupa kase walic.buyakks pisze:czy się opłaca
Re: VW passat 1.9 tdi 2003 6900 opole
Bardzo trafne podsumowanie.przemlin pisze:Kupić na sztuke żeby mieć passata b5 fl to pewnie sie opłaca, tez szukałem paska w budżecie hmm 15- 17tyś i cena nie zawsze odzwierciedla stan , mam na myśli mechanike , ile w dane auto trzeba kasy włożyć żeby chodziło przyzwoicie czyli tutaj cena jest 6900, idziesz na ogledziny patrzysz: turbo zaolejeone/jeszcze pochodzi../ , sprzegło na wykończeniu /ale jesze dzała/ , hamluce słabe/no ale hamuje/ jedzie max 140/ no ale jedzie.../ spalanie-tego nie wiesz ile bedzie palił, jak 10l/100 przy zużytym układzie wtryskowym, niesprawnej przepływce, blokujących sie hamulcach.. może tyle palić i czy sie wtedy opłaca?? 45zł/100km???nie lepiej coś w lpg?? Ja obejrzałem troche passatów fl i tak to wyglada , kupiłem skode superb 2004 za 17 tyś i chodzi jak wsiekła bez porównania do passatów które ogladałem/ skody mniej zarżniete od vw a silnik tdi ten sam/ i nie mam strachu jechać 180km/h tym autem. I teraz jak mało jeżdzisz to moze auto sie u ciebie sprawdzi, jak zaczniesz duzo jeżdzić to bedzie lawina kosztów i wtedy nie opłaca sie tego naprawiać bo po co w trupa kase walic.buyakks pisze:czy się opłaca
GTI Edition 16v: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6794683
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
A ja tam bym go nie przekreślał. To co, że pewnie ma 700-800 tys. przebiegu? Mechanicznie może być całkiem niezły, choć cena na to nie wskazuje. Dwumas, turbinę, układ wtryskowy - większość rzeczy można dość dokładnie zdiagnozować. Wiadomo, cena raczej nie wskazuje na nic dobrego, ale jak ktoś ma blisko, to można od biedy obejrzeć. Znam ludzi, którzy jeżdżą majonezami i nie narzekają, a przynajmniej nie więcej niż użytkownicy "cywilnych" wersji. Osobiście jakbym miał max. 10-20 km, to z ciekawości bym podjechał, na dalsze wyjazdy szkoda by było mi czasu i kasy.