Zbiornik wspomagania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Zbiornik wspomagania
Witam. Zmuszony jestem kupić zbiornik wspomagania kierownicy w vw bora 1.6 sr.
Mam pytanie czy ten z aukcji będzie pasował?
http://allegro.pl/show_item.php?item=5258233431" onclick="window.open(this.href);return false;
ma on numery 1J0 422 371 C
a mój stary zbiornik ma numer 1J0 422 371 B czy robi to jakąś różnice, czy ten zbiornik się nadaje?
Mam pytanie czy ten z aukcji będzie pasował?
http://allegro.pl/show_item.php?item=5258233431" onclick="window.open(this.href);return false;
ma on numery 1J0 422 371 C
a mój stary zbiornik ma numer 1J0 422 371 B czy robi to jakąś różnice, czy ten zbiornik się nadaje?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Zbiornik wspomagania
Zbiorniczki są zamienne...końcówka C weszła pod koniec 99r, pewnie masz auto wyprodukowane wcześniej.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Zbiornik wspomagania
Dzięki za pomoc. Sprawa wygląda tak, że wyciekł płyn z całego zbiornika, zbiornik wymontowany, po temu autem nie jeżdżone.
Czy jakaś część płynu została w układzie( np pompie) ? Czy muszę go wymienić?
Czy aby odpowietrzyć układ wystarczy kręcić kierownicą na otwartym zbiorniku aż przestanie zanikać płyn czy jest specjalny odpowietrznik?
Jaka jest pojemność całego układu?
Czy jakaś część płynu została w układzie( np pompie) ? Czy muszę go wymienić?
Czy aby odpowietrzyć układ wystarczy kręcić kierownicą na otwartym zbiorniku aż przestanie zanikać płyn czy jest specjalny odpowietrznik?
Jaka jest pojemność całego układu?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Zbiornik wspomagania
zbiorniczek jest najwyższym punktem układu...więc cały płyn nie zleciałalbert1995 pisze:Sprawa wygląda tak, że wyciekł płyn z całego zbiornika, zbiornik wymontowany, po temu autem nie jeżdżone.
Czy jakaś część płynu została w układzie( np pompie) ?
wydaje mi się, że warto...raz na kilka lat na pewno nie zaszkodzi wymienić, a pewnie nie miałeś wymienianego od wyjazdu z fabrykialbert1995 pisze:Czy muszę go wymienić?
kręcić kierą do oporu w lewo/w prawo na zgaszonym silniku...następnie na odpalonym. Kontrolować poziom płynu w zbiorniczku. Przednia oś auta w górze.albert1995 pisze:Czy aby odpowietrzyć układ wystarczy kręcić kierownicą na otwartym zbiorniku aż przestanie zanikać płyn czy jest specjalny odpowietrznik?
nie pamiętam dokładnie , ale litrowa butelka z ASO wystarczyła aby napełnić układ.albert1995 pisze:Jaka jest pojemność całego układu?
-
- Nowicjusz
Zbiornik wspomagania
Aby cały płyn zleciał muszę odkręcić rurkę przy pompie, silnik włączony? kręcić kołami?