Auto pobiera 0.60A pradu przy wyłączonym zapłonie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ABF 16v 94r pobiera na wyłaczonym zapłonie 0.60A,po wypieciu bezpiecznika od radia pobór prądu spada do 0.13A .Resztę bezpieczników sprawdziłem,po kazdym wypieciu innego z bezpiecznikow dalej pobiera 0.13A z wyłaczonym bezpiecznikiem radia.Zamek centralny elektryczny takze odpinałem i także pobór wynosi 0.13A. Co może zabierać tyle prądu ?
Nie obraź się, ale wyłączyłeś lampkę na suficie? Niby oczywiste, ale czasem zapominamy o takich banalnych sprawach.
dawidk92 lampka na suficie wyłaczona nawet ją odłaczałem całkowicie i dalej pobor jest taki sam jaki był 0.13A
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
coś musi być podpięte poza skrzynkę bezpieczników... na bezpieczniku od radia też masz ładny pobór
Qto nom dużo pobiera,ale i bez radia jest zbyt duży pobór,poszukam może idzie jakiś plus bezposrednio do akumulatora który zabiera tyle prądu .
-
- Mały gagatek
Odepnij może czujnik od chłodnicy i wentylator bo to nie idzie przez bezpiecznik.
Radio pewnie chinskie bo tylko na takich widziałem takie pobory i to pewnie podpiete obydwa wejścia na stałe do plusa bez stacyjki.
Radio pewnie chinskie bo tylko na takich widziałem takie pobory i to pewnie podpiete obydwa wejścia na stałe do plusa bez stacyjki.
mechatronik1988 kolego nie uwzgledniaj radia (sony xplod) radio wypiąłem całkowicie i bezpiecznik także ,przy wypietym radiu pobór pradu wynosi własnie 0.13A . Kazdy jeden bezpiecznik wypinałem i sprawdzałem pobór prądu i dalej bez zmian 0.13A
Polecam sprawdzać wszystko co nie jest oryginalne (alarm, centralny dokładany itp). U mnie alarm wykańczal akumulator.
dawidk92, radio nie ori odłaczone całkowicie z bezpiecznikiemn łącznie,centralny elektryczny także został odłaczony całkowicie i dalej to samo. Moze jakis stały plus jest schowany i idzie bezposrednio do akumulatora ?
No innej możliwości nie ma, tylko teraz trzeba znaleźć ten stały plus. Odlacz alternator, podobno uszkodzone diody mogą spowodować ze będzie brał prąd.
-
- Mały gagatek
Ja bym odpioł całkiem zasilanie od skrzynki bezpieczników (czerwony najgrubszy kabel) było by wiadomo czy to coś pod maską czy w kabinie.
mechatronik1988, sprawdzę wszystkie stałe plusy które wychodzą ze skrzynki odrazu,może być coś dolutowane do stałego plusa...