Olej silnikowy w paliwie w baku TDI AJM Golf
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Drodzy koledzy moze ktos pomoze .Mam problem z golfem .Rok 2000 ajm 115 KM otóz znika mi olej z silnika.Zuzycie oleju przez moje autko to straszne ilosci. 1 Litr na 100km ,niema zadnych wycieków z zewnatrz silnika .Autko jest prawie wyremontowane wiec mi go szkoda sie go pozbyc .Olej wlany MOBIL1 10w40 diesel Wyczaiłem ze ropa w baku jest czarna ,i wywnioskowałem ze olej dostaje sie do baku . Padła diagnoza ze to usczelniacze pompowtryków wiec zostały wymienione na nowe ,olej uzupełniony i po przejechaniu 100 km znowu to samo.Juz niewiem co robic, prosze moze ktos pomoze. Dodam ze przebieg nieznany pozdrawiam 

- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
do ajm się aleje 5w40passat2580 pisze:Olej wlany MOBIL1 10w40
do tego dobrze jak byś zrobił logi statyczne .
być może to juz jego krespassat2580 pisze: Dodam ze przebieg nieznany
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
-
- Gadatliwa bestia
No dobra logi logami ale chyba kontakt ropy z olejem moze byc jeszcze w pompie tandemowej?
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony

Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Tak jak kolega Maszan, pisał Pompa tandemowa do sprawdzenia być może puszcza olej do paliwa
Audi A4 1.9 TDi BKE + 145km
-
- Nowicjusz
Re: Olej silnikowy w paliwie w baku TDI AJM Golf
Dziekuje za podpowiedzi koledzy jutro ide sprawdzic pompe tandemowa do takiego mechanika .Jesli wykryje usterke to, opisze czy pomogło a jesli nie to bede prosił o dalsza pomoc pozdrawiam : 

-
- Nowicjusz
Usterka wykryta
Uszkodzona uszczelka pod pompa vacum jakis baran ja wysmarował silikonem, dzieki za podpowiedzi pozdrawiam