Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Kącik posiadaczy MK4
Odnoście licznika też mam pytanie
Mam w tej chwili imo2 1/2 fis - i jutro zakładam na imo2 fis 1/2 ale SE i licznik w milach
Na sam początek podmieniam, potem pin odczytuje i potem?
Mam Commandera i Vaga
Rozmyślam nad kupieniem air'a - warto odkupić używkę? Wtedy wiadomo wtedy że wszystko gra chodzi itd. Chętnie pogadam z kimś ogarniętym na PW, jak co zrobić, na co uważać itd.
Mam w tej chwili imo2 1/2 fis - i jutro zakładam na imo2 fis 1/2 ale SE i licznik w milach
Na sam początek podmieniam, potem pin odczytuje i potem?
Mam Commandera i Vaga
Rozmyślam nad kupieniem air'a - warto odkupić używkę? Wtedy wiadomo wtedy że wszystko gra chodzi itd. Chętnie pogadam z kimś ogarniętym na PW, jak co zrobić, na co uważać itd.
Kupię:
- Wahacze regulowane do 4motion
- Gwint 4 motion
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=579960" onclick="window.open(this.href);return false;
- Wahacze regulowane do 4motion
- Gwint 4 motion
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=579960" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Gadatliwa bestia
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
Kącik posiadaczy MK4
Jak jest koło wyważone to na wyważarce Ci nie wyjdzie czy jest krzywe.boris_kafarrow pisze:Jak kupujesz koła to tylko na wyważarkę
Rust is lighter than carbon fiber
-
- Gadatliwa bestia
Re: Kącik posiadaczy MK4
Ale to chyba nie patrzysz na wskazania wyważarki, tylko zachowanie kręcącego się kołanitrox89 pisze:Jak jest koło wyważone to na wyważarce Ci nie wyjdzie czy jest krzywe.boris_kafarrow pisze:Jak kupujesz koła to tylko na wyważarkę
Kącik posiadaczy MK4
No właśnie, zakładasz na maszynę i zakręcasz ręką i tyle
AUDI ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=577948" onclick="window.open(this.href);return false;
golf w serii -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=507659" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam:
-dystanse przelotowe 8mm ze śrubami- 100zł
golf w serii -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=507659" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam:
-dystanse przelotowe 8mm ze śrubami- 100zł
- golf3dawid
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Jedzie ktoś na worthersee w tym roku jakoś po majówce a dokładniej w terminie 7-9maj? Może coś ktoś opisać co warto zwiedzić zobaczyć itp
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Mój Golf MK4 Smoked Front
Re: Kącik posiadaczy MK4
Tak jak Ci pisali - nie ma tam żadnej uszczelki jest tylko specjalna masa... Ja już dwie załatwiłem i mam jeszcze połowę tuby...^^marcinnxtdi pisze:Koledzy do zmiany miski potrzeba samej uszczelki czy jeszcze jest tam jakiś klej?
I lepiej spawać swoją czy kupić nową / używaną ?
Co do samej miski:
-kupowanie budżetowego zamiennika typu Topran jest głupotą - ja załatwiłem taką miskę na polnej drodze po spotkaniu z ziemią (!). Nie dają miedzianej podkładki pod śrubę spustową + kiepsko spasowany gwint i wtedy żeby Ci się nie sączyło po śrubie dokręcasz mocniej i po 3 wymianach oleju nie masz gwintu... Osobiście omijam tę markę szerokim łukiem.
-obecnie mam dobry zamiennik (bodaj JP Morgan, jakiś duński producent) - 200 zapłaciłem i w sklepie w Łodzi częstował mnie tym zamiennikiem i używką w oryginale w tej samej cenie. Zdecydowałem się na zamiennik ponieważ był cięższy (masywniejszy) od oryginału a poza tym wiesz jak wygląda używana miska...
-cenę nowego oryginału podrzucą Ci koledzy z dostępem do ETKI, ale ten zamiennik w mojej opinii jest jest lepszy.
Kącik posiadaczy MK4
Pojechałem, założyłem, a, że obok sprzedającego była dłuuga prosta to sprawdziłem czy nie biją
Kącik posiadaczy MK4
jak w AJMie ściągałem miskę do spawania to żadnej uszczelki tam nie było. Coś pod sylikon. Ja po zdrapaniu resztek, wymyciu, odtłuszczeniu przed założeniem miski dałem DIRKO http://allegro.pl/masa-uszczelniajaca-s ... 62352.html" onclick="window.open(this.href);return false; a jak zmieniam olej to pod koniec wkręcania śruby spustowej to ową śrubę też zawsze trzktuje tym preparatem i nic nigdzie nie kapie
meine Golf LW5Z 3D AJM http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=442730" onclick="window.open(this.href);return false;
Kącik posiadaczy MK4
To jest de facto silikonowa masa uszczelniająca o przyśpieszonym wiązaniu. Na opakowaniu jest napisane żeby się w miarę możliwości uwijać z montażem.
Ten olej sączący się po śrubie spustowej to był jakiś horror...
W oryginale z tego co pamiętam nie przewidzieli typowo miedzianej podkładki, a w tym zamienniku mam.
Btw.: Jaka litera dopisana do numeru OEM części świadczyła o tym, że była regenerowana w VW? Coś i się kojarzy, że C, ale nie jestem pewien...
Ten olej sączący się po śrubie spustowej to był jakiś horror...
W oryginale z tego co pamiętam nie przewidzieli typowo miedzianej podkładki, a w tym zamienniku mam.
Btw.: Jaka litera dopisana do numeru OEM części świadczyła o tym, że była regenerowana w VW? Coś i się kojarzy, że C, ale nie jestem pewien...
Kącik posiadaczy MK4
W oryginale śruba/korek spustowy również ma podkładkę, chyba, że ktoś, kto się tam dobierał ją usunął.krazorek pisze:W oryginale z tego co pamiętam nie przewidzieli typowo miedzianej podkładki, a w tym zamienniku mam.
"X" na końcu ciągu znaków.krazorek pisze:Btw.: Jaka litera dopisana do numeru OEM części świadczyła o tym, że była regenerowana w VW? Coś i się kojarzy, że C, ale nie jestem pewien...
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Kącik posiadaczy MK4
Kamel Mogło być tak jak piszesz... Koniec końców jak kupujesz używaną miskę to śruba w 95% przypadków jest bez podkładki.
Podziękował za info z tą literą!
Podziękował za info z tą literą!
-
- ->|<-
Kącik posiadaczy MK4
Potwierdzam, kiedyś przypadkiem kupiłem regenerowany fullFIS w fabryce przez allegiewno.Kamel pisze:"X" na końcu ciągu znaków.
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- golf3dawid
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Mam problem a w zasadzie dwa. Pierwszy to taki, że nie włączają mi się wiatraki po przekroczeniu 90*, na jesieni prawie 2 razy mi się zagotował ale później czyściłem bezpieczniki i wydawało mi się że jest ok. Ostatnio auto sobie chodziło dłuższy czas na postoju, wchodze do niego a tu koło 100* już było, więc kolejnego dnia wracajac z pracy zostawiłem go i obserwowałem, wskazówka przeszła 90* a wiatraki nic, poruszałem bezpiecznikiem w skrzynce nad aku i się włączyły na maxa zbiły temp i wyłączyły, nie gasiłem auta tylko czekałem czy jak ponownie temp przekroczy 90* to się włączą czy nie i znowu to samo, lekko poruszam bezpiecznikami i chodzą, czyściłem je papierkiem ale nic nie dało, szukać innej skrzyneczki czy może kontaktem przelecieć, z lewej strony jest lekko plastik nadtopiony może w środku gdzieś blokuje przejście muszę to obczaić , jakieś inne pomysły? (Wszystko na wyłączonej klimie)
Druga sprawa, to dziś byłem nabić klimatyzacje, nabili i okazało się że sprężarka się nie włącza... Dziś gościu nie miał czasu grzebać a nawet mi to na rękę bo może sam coś ogarnę, niby bezpieczniki sprawdzili i są ok, mówił coś jeszcze o jakieś skrzynce pod aku że niby tam coś zajrzeć by chciał. Włączając klimatyzacje wiatraki się włączają, tak se myślałem że może ta skrzynka nad aku ma coś z tym wspólnego i ruszałem bezpiecznikami na włączonej klimie ale sprężarka się nie włacza.
Jakieś sugestie? Nie chce oddawać do mechaników i bulić hajs, bo to też pewnie będą szukali przyczyny i za wszystko sobie liczyć lub kazać zmieniać..
Druga sprawa, to dziś byłem nabić klimatyzacje, nabili i okazało się że sprężarka się nie włącza... Dziś gościu nie miał czasu grzebać a nawet mi to na rękę bo może sam coś ogarnę, niby bezpieczniki sprawdzili i są ok, mówił coś jeszcze o jakieś skrzynce pod aku że niby tam coś zajrzeć by chciał. Włączając klimatyzacje wiatraki się włączają, tak se myślałem że może ta skrzynka nad aku ma coś z tym wspólnego i ruszałem bezpiecznikami na włączonej klimie ale sprężarka się nie włacza.
Jakieś sugestie? Nie chce oddawać do mechaników i bulić hajs, bo to też pewnie będą szukali przyczyny i za wszystko sobie liczyć lub kazać zmieniać..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.