Gdy odpalam samochód silnik jest zimny i obroty trzyma ok. 1000, natomiast jak już się rozgrzeje do 70-90 stopni obroty są niższe w granicach 950-980, ale ma czasami takie wahania np. jak stoję na światłach obroty raz są w normie a za chwilę potrafią nieznacznie spaść ,że czuć drgania.
Silnik jest na jednopunktowym wtrysku (AAM 75KM) i chodzi przez chwilę na benzynie i po przejechaniu ok 2-3 km przełącza się na gaz.
Druga sprawa to taka ,że dzisiaj było dosyć ciepło, na tyle ,że postanowiłem włączyć na moment klimatyzację, bo stałem w korku. Obroty nagle podniosły się do 3000 na gazie na biegu jałowym, wył niemiłosiernie, ale zaraz po wyłączeniu nawiewu obroty spadły. Dodam, że tak samo dzieje się na benzynie zależnie od stopnia nawiewu obroty podnoszą się w górę, przykładowo na 1 podniosły się na 1200-1400 ,a przy 2 stopniu już ok 2000- 2400. Jutro jadę do gazownika zobaczyć o co chodzi z tymi drganiami, bo wymieniałem już przewody , świece (NGK) kopułkę palec i szkoda by wtopić kolejne pieniądze na diagnozę, która nic nie wniesie do tego by poprawić osiągi samochodu.
Dzięki z góry za pomoc