Ramiona wycieraczek (przód)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dzień dobry,
Bardzo denerwujący problem, zapewne niejednokrotnie omawiany - podskakujące wycieraczki podczas pracy. Moje podejrzenia padają właśnie na wyrobione ramiona. Ich podginanie nie pomaga (nie wiem już czy szukać ASO z odpowiednim sprzętem do ustawienia kąta względem szyby), podobnie jak wymiana piór i smarowanie mechanizmu. Stąd pytanie do Was, jakie ramiona i czy w ogóle od innych samochodów podejdą do dwójki ? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Bardzo denerwujący problem, zapewne niejednokrotnie omawiany - podskakujące wycieraczki podczas pracy. Moje podejrzenia padają właśnie na wyrobione ramiona. Ich podginanie nie pomaga (nie wiem już czy szukać ASO z odpowiednim sprzętem do ustawienia kąta względem szyby), podobnie jak wymiana piór i smarowanie mechanizmu. Stąd pytanie do Was, jakie ramiona i czy w ogóle od innych samochodów podejdą do dwójki ? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
-
- VWGolf.pl Killer
przede wszystkim nasmaruj je by lekko chodziły na zawiasach,lub wymień sprężyny...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Zawiasy smarowane - bez zmian. Wymiana sprężyn mówisz. Tylko skąd wiedzieć, czy inne też nie wyrobione ? Metodą prób i błędów ?
-
- VWGolf.pl Killer
możesz i tak ja raz miałem lipne pióra też tak sie działo...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Ciekaw jestem czy od trójki podejdą te sprężyny. Pióra jak mówiłem wykluczam, na trzech kompletach było to samo.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Podnieś do góry,uruchom i obserwuj. Być może zacierają się w tulejkach.
Przenoszę do innego poddziału,pkt.4 reg. forum.
Przenoszę do innego poddziału,pkt.4 reg. forum.
Dzięki Michale, ale to nie to. Podniesione chodzą ok (cały mechanizm rozbierany, czyszczony i smarowany). Trudno, sprawdzę jeszcze te bajeranckie, wypasione, cukierkowe wycieraczki typu aero.
Edit
Problem chyba rozwiązany - raczej lipne piórka. Przemyłem je dobrze nitrem i dodatkowo jeszcze raz nasmarowałem wszystkie zawiasy smarem teflonowym. Jest ok, temat można zamknąć.
Edit
Problem chyba rozwiązany - raczej lipne piórka. Przemyłem je dobrze nitrem i dodatkowo jeszcze raz nasmarowałem wszystkie zawiasy smarem teflonowym. Jest ok, temat można zamknąć.