Kącik posiadaczy MK2
Moderator: VIP
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
Kącik posiadaczy MK2
Mk3 ma ziazi
Było:
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
VW Golf mk2 1.6RF automat
VW Golf mk3 GTI XX Jahre 2.0 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
Kącik posiadaczy MK2
Było:
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
Kącik posiadaczy MK2
Zjeżdżałem z autostrady, na pasie do zjazdu hamowałem ze 180, na samym winklu może miałem 150 - nie wiem bo nie patrzyłem na licznik.
Często tam tak jeździłem ale tym razem się nie udało bo...
Podbiło mi tyłek na nierówności i straciłem panowanie. W trakcie wykonywania zakrętu jak mi się tył oderwał od nawierzchni (twarde auto jednak ma to do siebie, że czasami lubi się oderwać) i w tym momencie zaczęło mną obracać, nie udało się skontrować auta bo za szybko się tył wychylił, zostało jedynie hamowanie, może jeszcze jakbym miał ABS sprawny to bym coś uratował ale...
Skończyło się można rzec bardzo dobrze, bo wszystko jest sprawne i jeszcze do dziewczyny nim dojechałem 5km i tam już tak stoi i czeka na części.
Najbardziej żal nowych opon, na których zrobiłem niecałe 500km bo wszystkie po tym są do wyrzucenia - jak przeciągnęło auto bokiem to się cieszę, że z felg nie spadły - jak ściągnę koła to pokażę zdjęcia jak to wygląda.
Prawy bok jest cały w strzępach opon.
Ciężko się na to patrzy jak się wie, że to jest własne auto za zarobione pieniądze i wsadzone w zeszłym tygodniu było jeszcze ponad 3tyś zł.
Ale Bogu dziękować, że tylko tak się to stało bo mogło być gorzej, znacznie gorzej
Często tam tak jeździłem ale tym razem się nie udało bo...
Podbiło mi tyłek na nierówności i straciłem panowanie. W trakcie wykonywania zakrętu jak mi się tył oderwał od nawierzchni (twarde auto jednak ma to do siebie, że czasami lubi się oderwać) i w tym momencie zaczęło mną obracać, nie udało się skontrować auta bo za szybko się tył wychylił, zostało jedynie hamowanie, może jeszcze jakbym miał ABS sprawny to bym coś uratował ale...
Skończyło się można rzec bardzo dobrze, bo wszystko jest sprawne i jeszcze do dziewczyny nim dojechałem 5km i tam już tak stoi i czeka na części.
Najbardziej żal nowych opon, na których zrobiłem niecałe 500km bo wszystkie po tym są do wyrzucenia - jak przeciągnęło auto bokiem to się cieszę, że z felg nie spadły - jak ściągnę koła to pokażę zdjęcia jak to wygląda.
Prawy bok jest cały w strzępach opon.
Ciężko się na to patrzy jak się wie, że to jest własne auto za zarobione pieniądze i wsadzone w zeszłym tygodniu było jeszcze ponad 3tyś zł.
Ale Bogu dziękować, że tylko tak się to stało bo mogło być gorzej, znacznie gorzej
Było:
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
Kącik posiadaczy MK2
Było:
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
- Piotrek1682
- Nowicjusz
Kącik posiadaczy MK2
Witam, pękła mi szyba przednia w moim VW Golf Mk2, i moje pytanie polega na tym czy da się wkręcić jakiemuś kierowcy ciężarówki że kamień spadł mu z naczepy i uderzył w szybę, czy to nie przejdzie?
(o)=====(WV)=====(o)
VW Golf Mk2 GL 1.8RP
VW Golf Mk2 GL 1.8RP
Kącik posiadaczy MK2
Wstydziłbym się zadać na głos takie pytanie.Piotrek1682 pisze:Witam, pękła mi szyba przednia w moim VW Golf Mk2, i moje pytanie polega na tym czy da się wkręcić jakiemuś kierowcy ciężarówki że kamień spadł mu z naczepy i uderzył w szybę, czy to nie przejdzie?
Nowa szyba do mk2 kosztuje ile - 150?
Na szrocie 50.
- Piotrek1682
- Nowicjusz
Kącik posiadaczy MK2
No dobrze, niech kosztuje, a nie ściągnął tego z ubezpieczenia kierowcy ciężarówki?
i co do wstydzenia to dlatego pytam tu, a nie zakładam osobnego tematu
i co do wstydzenia to dlatego pytam tu, a nie zakładam osobnego tematu
Ostatnio zmieniony czw kwie 30, 2015 16:42 przez Piotrek1682, łącznie zmieniany 1 raz.
(o)=====(WV)=====(o)
VW Golf Mk2 GL 1.8RP
VW Golf Mk2 GL 1.8RP
Kącik posiadaczy MK2
Ale jakim prawem?
Chcesz komuś przez swoje oszustwo odebrać zniżki za bezszkodowość?
Chcesz komuś przez swoje oszustwo odebrać zniżki za bezszkodowość?
- Piotrek1682
- Nowicjusz
Kącik posiadaczy MK2
Ciężarówki są raczej ubezpieczone na firmę a nie na prywatną osobę, nie na kierowcę, a po za tym to pytałem czy takie coś przejdzie czy nie
(o)=====(WV)=====(o)
VW Golf Mk2 GL 1.8RP
VW Golf Mk2 GL 1.8RP