[mk3] 1,9TD ciagle sie zapowietrza

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

goni
Nowicjusz
Nowicjusz

[mk3] 1,9TD ciagle sie zapowietrza

Post autor: goni » pt wrz 22, 2006 19:32

witam
brat ostatnio wymienial pasek rozrzadu i chyba cos zacharzyl bo dniami pozniej (silnik 1,9TD) ciagle sie zapowietrza i baardzo ciezko go odpalic.wymienione wszystkie szlaufiki filtr i dalej to samo..postoji 5 godz i juz ciezko mam zapalic,w wezykach ciagle powietrze leci,tzn jak juz zapali to nie,ale to wiadome,punkty z rozrzadu sie nie przestawily..moze ktos mial taki przypadek??

Awatar użytkownika
Cefaloid
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Cefaloid » pt wrz 22, 2006 20:43

Kolega tak miał.
Pękła mu pokrywa baku tam gdzie są wyprowadzone wężyki paliwa i łapało mu powietrze tędy.

Konto usunięte.

goni
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: goni » pt wrz 22, 2006 21:10

ok jutro sprawdze.to pewnie trzeba zrzucic bak? :(

Awatar użytkownika
Cefaloid
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Cefaloid » pt wrz 22, 2006 22:21

Nie, to pod wykładziną bagażnika jest - trzeba odkręcić metalową pokrywkę a pod nią jest plastikowa nakrętka baku przez którą idą węże.

Konto usunięte.

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » pt wrz 22, 2006 23:56

Nie jest to wina rozrządu.Jeżeli to nie nieszczelne przewody i smok w zbiorniku, to sprawdź jeszcze podgrzewacz ( ten biały pipek wkładany w filtr paliwa )podobno czasem "puszcza" paliwo do zbiornika a powinien trzymać,bo jest w nim zaworek.jeśli jeszcze nie, to lipa i trzeba szukac w pompie..

Awatar użytkownika
vw_vandal
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: vw_vandal » sob wrz 23, 2006 09:46

goni, ostatnio taki problem przerabiałem u mojego sąsiada. Najpierw szukaliśmy przyczyny w układzie paliwowym czyli w kanale obleciałem przewody, bak następnie zająłem się filtrem paliwa (czyli też tym biały prztyczkiem) nic nie pomogło ale zauważyłem, że jak auto jest odpalone i się gazuje w przewodach paliwowych jest powietrze no to zrobiłem na krótko (czyli pominąłem filtr) węże doprowadzający paliwo spiołem za pomocą rurki i opasek. Powietrza już nie było. Czyli filtr siedzi ale kupiliśmy drugi to samo w końcu założyłem swój a ten jego do siebie uniego dalej było powietrze a umnie nie. Czyli siedziała pompa, zawiózł do regeneracji i ją uszczelnili (koszt 140 zł) teraz pali jak powinno być ;)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » sob wrz 23, 2006 15:49

vw_vandal pisze:pominąłem filtr
Odważne :-k

Awatar użytkownika
vw_vandal
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: vw_vandal » sob wrz 23, 2006 15:57

stonefree, smok w baku też ma siteczko. A na taki krótki czas... ;)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]

Awatar użytkownika
Djeight
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Djeight » sob wrz 23, 2006 16:19

:) ja miałem problem z odpaleniem jakoś tak przed zimą jak temp około zera była , jak przychodziłem rano to kulał , pyrkał z tłumika i się zapowietrzał , i niby jak ciepły nie było problemu, i co się okazało , wężyki i obejmy , wężyk jak się zrobiło zimno sztywniał i się rozszczelniał, a jak założyłem takie czarne z miękiej grubej gumy i pożądne opaski to problem zniknął . :)

goni
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: goni » sob wrz 23, 2006 21:41

bede musial dac chyba do sprawdzenia pompe,bo filtr ten mały plastikowy tez.wszystkie wezyki i zaciski sa wymienione,a dalej sie zapowietrza :( a moze to byc wina zle ustawionej pompy??(ale to chyba by sie nie zapowietrzal).dzis bede jeszcze sprawdzal na krotko,czy mozna cos uszkodzic przez to?

Awatar użytkownika
vw_vandal
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: vw_vandal » ndz wrz 24, 2006 09:10

goni, przez chwile nic się nie stanie. Jak by pompa była źle ustawiona myśle, że by się nie zapowietrzał tylko kopcił.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”