Żaden kwarc, ceramika, teflon, nylon itp... Na muchy i kamienie nie pomoże. Jedynie ponowne malowanie machy. No jest jeszcze kilka sposobów. Po każdej trasie godzina na picowanie maski, lub nie przekraczać 100km/h...Leśny Władek pisze:W takim razie musiałem coś źle przeczytać. Myślałem że macie zabezpieczone ale nic to nie dało.
Golf mk7 R
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Re: Golf mk7 R
Golf mk7 R
Ja używam tylko wosku, a to nic niestety nie daje na odpryski.
Owady latem powinno się często zmywać, ale troche to olałem i niestety pod koniec lata miałem sporo roboty doczyszczeniem maski, pomogła mi glinka.
Owady latem powinno się często zmywać, ale troche to olałem i niestety pod koniec lata miałem sporo roboty doczyszczeniem maski, pomogła mi glinka.
-
- Nowicjusz
Golf mk7 R
Nic nie nakładanie jest jeszcze gorsze.. Jałowy lakier plus owady i ptasie odchody równa się lakierownie maski po każdym sezonie. Lepiej zapobiegać niż leczyć. Chcesz mieć spokój to oklej auto folią ochronną, a przynajmniej cały przód. Ale z tym woskiem i odpryskami to już popłyneliście dobrze
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
Powłoka to lepszy wosk jakby. No i powłoka nie ma Ci chronić maski przed kamieniami, tylko ułatwiać mycie auta. Brud, syf, robaki się mniej wklejają w lakier.
-
- Nowicjusz
Golf mk7 R
Wszystko pięknie ale nakładanie trwa kilka dni a ja napalony jestem i nie oddam fury na tak długo
- manios
- Mały gagatek
- Auto: Jetta A5
- Silnik: BKD
- Kontakt:
Golf mk7 R
Kilka dni?
Nakładanie trwa dość krótko, samo przygotowanie lakieru trwa dłużej, w zależności od stopnia jego "zajechania" plus czas na utwardzenie powłoki. Ale są firmy które wykorzystują promienniki do szybkiego utwardzenia powłoki więc całość na nowym aucie raczej powinna pójść dość szybko, na pewno nie kilka dni.
Nakładanie trwa dość krótko, samo przygotowanie lakieru trwa dłużej, w zależności od stopnia jego "zajechania" plus czas na utwardzenie powłoki. Ale są firmy które wykorzystują promienniki do szybkiego utwardzenia powłoki więc całość na nowym aucie raczej powinna pójść dość szybko, na pewno nie kilka dni.
3 dni powinno potrwać. Nie ma co się z tym spieszyć.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
-
- Nowicjusz
Golf mk7 R
Jutro odbieram furę, już nie mogę się doczekać. W zeszłym roku miałem kupić eRke ale w końcu kupiłem inny samochód który mi ukradli. Jak widać jestem skazany na ten samochód i moja żona też
Golf mk7 R
AUDI !!!! ZOBACZYSZ RÓŻNICE MIĘDZY AUDI A VW:)
Sprzedam fotele Motorsport z Audi RS5. PRIV stan idelany 18000tys przebiegu
-
- Nowicjusz
Golf mk7 R
Odebrałem.
1.temp. Oleju przy spokojnej jeździe po mieście 110 st. Czy to normalne??
2. Golf chyba jest bardziej agresywny, bardziej sportowy, głośniejszy.
3. Ledy chyba gorzej świecą od ksenonów.
4. Dizajn, zegary fajniejsze w golfie.
5. Felgi ładniejsze w Audi.
6. Oświetlenie w środku lepsze w Golfie.
To są moje subiektywne odczucia "tak na szybko".
1.temp. Oleju przy spokojnej jeździe po mieście 110 st. Czy to normalne??
2. Golf chyba jest bardziej agresywny, bardziej sportowy, głośniejszy.
3. Ledy chyba gorzej świecą od ksenonów.
4. Dizajn, zegary fajniejsze w golfie.
5. Felgi ładniejsze w Audi.
6. Oświetlenie w środku lepsze w Golfie.
To są moje subiektywne odczucia "tak na szybko".
Witam, lada dzień będę zamawiał R. W konfiguracji pojawiają się dwie opcje o które chciałem się Was podpytać:
W opcji z kołami 19 jest też progresywny układ kierowniczy dla tych właśnie felg.
Czy 18 cala nie ma progresywnego układu? Jeśli mam to czym się różnią te dwa układy?
Czy jeśli kupię R z 18calowymi kołami to w przyszłości będzie jakiś problem z dołożeniem 19 np bbs?
Mocno teoretycznie, na ile kilometrów wystarczają seryjne opony?
Druga opcja to adaptacyjne zawieszenie.
Do jakiego programu (twardości) dcc można porównać tradycyjne zawieszenie R? Np. Najtwardsze ustawienie zawieszenia dcc jest równe twardości standardowego zawieszenia.
Jak spisuje się dcc w trakcie prób sprawnościowych, track day itp.?
W opcji z kołami 19 jest też progresywny układ kierowniczy dla tych właśnie felg.
Czy 18 cala nie ma progresywnego układu? Jeśli mam to czym się różnią te dwa układy?
Czy jeśli kupię R z 18calowymi kołami to w przyszłości będzie jakiś problem z dołożeniem 19 np bbs?
Mocno teoretycznie, na ile kilometrów wystarczają seryjne opony?
Druga opcja to adaptacyjne zawieszenie.
Do jakiego programu (twardości) dcc można porównać tradycyjne zawieszenie R? Np. Najtwardsze ustawienie zawieszenia dcc jest równe twardości standardowego zawieszenia.
Jak spisuje się dcc w trakcie prób sprawnościowych, track day itp.?
- navwiedzony
- 777
- Auto: Golf 7R
- Silnik: CJXC
A wiesz, że bez zdjęć się nie liczy?Leśny Władek pisze:Odebrałem
Były: mk3 GT Colour Concept; mk3 GTI TDI 20 Jahre; mk4 GTI TDI Exclusive; mk7 1.4 Highline z DSG