***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
-
- Użytkownik
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Ja mam na celowniku Daewoo Leganzę na 2 auto w rodzinie. Czemu nie wiem, po prostu podoba mi się ten styl. Czy możecie mi poradzić, czy ten model wart jest zainteresowania, a jeśli tak to na co uważać?
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Na rdzę - cała reszta całkiem niezła i do ogarnięciavegetarrit20 pisze:Czy możecie mi poradzić, czy ten model wart jest zainteresowania, a jeśli tak to na co uważać?
Witam golf II 1.6 Gtd 80km czy to będzie dobry zakup takiego auta? na co zwrócić uwagę przy kupnie?
Ojej, panie... na wszystko. W tak wiekowym aucie wszystko może być zużyte doszczętnie. Radziłbym skupić się dokładnie na papierach i numerach i miejscach i nabicia bo dużo z tych wiekowych jest przebijanych, kombinowanych itp...
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Bardzo dobry. Mam takiego i jeździ się rewelacyjnie. A do tego silnik podatny na tani tunningkali1209 pisze:Witam golf II 1.6 Gtd 80km czy to będzie dobry zakup takiego auta? na co zwrócić uwagę przy kupnie?
Na co zwrócić uwagę? Przede wszystkim na rdzę - progi, podłoga, pod klapką wlewu paliwa, na podszybiu... ogólnie wszędzie, ze szczególnym uwzględnieniem miejsc, które są drogie w naprawie, bo błotniki, klapę, maskę czy drzwi to sobie od biedy sam przełożysz na zdrowe (o ile takie znajdziesz )
Mechanicznie nie ma się czego bać - silnik, turbo ciężkie do zarżnięcia. Popatrz za to na stan przewodów hamulcowych, czy nie ciekną, nie są pordzewiałe. Przekładnia kierownicza - tu akurat nie jest to droga impreza, ale i tak trochę kosztuje, więc warto by nie ciekła, czy wydawała podejrzanych odgłosów.
I to chyba takie najważniejsze - oczywiście auto powinno odpalać elegancko, wszak to stary diesel, jechać prosto, hamować, zmieniać biegi... no ale to podstawa
- mocart1989
- Wodzu
kali1209, otwierasz maskę i na podszybiu masz taki plastik i w nim masz prostokątne wycięcie pod którym jest wybity numer. Jeszcze w bagażniku powinna być naklejka z numerem vin i oznaczeniami silnika i wyposażenia
dawniej viewtopic.php?f=88&t=417771" onclick="window.open(this.href);return false;
teraz MKII BOSTON viewtopic.php?f=87&t=560199" onclick="window.open(this.href);return false;
teraz MKII BOSTON viewtopic.php?f=87&t=560199" onclick="window.open(this.href);return false;
to wiem ze pod maską ale gdzieś jeszcze jest ?
- mocart1989
- Wodzu
w bagażniku masz jeszcze naklejkę ale może być zerwana albo nieczytelna. więcej nie ma wybitych tylko na podszybiu
dawniej viewtopic.php?f=88&t=417771" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Witam myślę nad kupnem mojego pierwszego samochodu vw polo 9n mam ok 190 wzrostu i mam takie pytanie do was czy nie będe za duży i jaki silnik wybrać do miasta ?
Najwięcej w ofertach jest 3-cylindrowych - i od tego trzymaj się z daleka.
Przyzwoity jest 1.4 16V 75KM choć dość kosztowny w utrzymaniu (np cena dedykowanych świec zapłonowych powala i miażdży jak na tak wiekowy pojazd)
Bardzo dobry 1.6 8V 102KM - ciężko spotkać
Diesel do miasta to nieporozumienie ale jak już chcesz to najlepszym bezproblemowym zdaję sie być 1.9SDI ale czy warto tyle bulić OC ??
W dieslach, podobnie jak w benzynie najwięcej ofert znowu z 3-cylindrowcami 1.4TDI. To dobry silnik ale większość nim została przywieziona z zachodu miała już pod 300 nakulane, a to taka górna granica trwałości tego motoru. W kraju tylko korekta licznika i niech się ktoś inny męczy.
Przyzwoity jest 1.4 16V 75KM choć dość kosztowny w utrzymaniu (np cena dedykowanych świec zapłonowych powala i miażdży jak na tak wiekowy pojazd)
Bardzo dobry 1.6 8V 102KM - ciężko spotkać
Diesel do miasta to nieporozumienie ale jak już chcesz to najlepszym bezproblemowym zdaję sie być 1.9SDI ale czy warto tyle bulić OC ??
W dieslach, podobnie jak w benzynie najwięcej ofert znowu z 3-cylindrowcami 1.4TDI. To dobry silnik ale większość nim została przywieziona z zachodu miała już pod 300 nakulane, a to taka górna granica trwałości tego motoru. W kraju tylko korekta licznika i niech się ktoś inny męczy.
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
- mocart1989
- Wodzu
lukiuk, kolego ja ma 1.80 wzrostu, jeździłem 9n i miałem dosyć sporo miejsca. Co do silnika ja bym polecał 1.4 TDI
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
jeszcze w błotniku prawym od wewnątrz sa nr i mało kto o tym wie , ale to nic nie da jak ktoś dobrze wspawał te główne na podszybiu mało kto się skapnie że coś było robione .najważniejsze że jak byś nie wiedział o takim fakcie a na przegladzie ci to wykryją to wtedy jest lipamocart1989 pisze:w bagażniku masz jeszcze naklejkę ale może być zerwana albo nieczytelna. więcej nie ma wybitych tylko na podszybiu
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
- mocart1989
- Wodzu
VW_seller, ale są wybite?? bo u mnie w golfie jest tabliczka przynitowana z vinem. Jak miałem pierwszą dwójkę nie miałem tam takiej tabliczki