Jakis czas temu zmienilem przeplywke i od tego czasu nie ustawilem jeszcze (fachowo) skladu mieszanki.
No i stad prosba do was - co i jak sie robi w 9A zeby byla wlasciewa proporcja paliwo/powietrze.
Dodam, ze jak zalozylem przeplywomierz to ustawilem go troche samemu - na sonde lambda (tylko prosze sie nie smiac
Teraz nie wiem czy musze jechac do jakichs specjalistow, czy wystarcza tacy co maja tylko analizator spalin?? A moze w ogole da sie to jakos ustawic samemu za pomoca miernika (choc wydaje mi sie ze nie bardzo)?? Nie wiem w ogole jakie sa waruki ustawiania skladu mieszanki, gdzies kiedys czytalem o odlaczaniu jakichs przewodow, podlaczaniu miernika pod nastawik cisnienia, ale generalnie wszystko do
I jeszcze jedna rzecz - jak ustawie mieszanke tak, ze napiecie na kablu z lambdy elegancko plywa miedzy 0.2-0.8V to jak dodaje gazu to mi poazuje napiecie miedyz 0.8 a 1V. TO chyba nie jest normalne?? A z kolei jak przykrece mieszanke ta ze jest caly czas kolo 0.25 (nie plywa - mieszanka za uboga) to jak dodaje gazu to sie dzieje dokladnie to samo - napiecie w okolicy 0.8-0.9V.
Bardzo prosze o konkretne i wyczerpujace odpowiedzi.
Jak sie uda cos zdzialac to stawiam