Sprzęgło 1.4 16V 2001r.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Sprzęgło 1.4 16V 2001r.
Witam mam takie pytanko chodzi mi dokładnie o to jak działa sprzęgło w tej wersji golfa.
dokładnie chodzi mi czy działa na zasadzie linki czy jest tam może jakiś wysprzęglik, ponieważ zapadł mi się pedał sprzęgła odciągnołem go ręka i nie da się już wgl wcisnąć całkiem sie zaciął, chciałbym po prostu wiedzieć jak jest w tej wersi golfa.
Z góry dziekuje za odpowiedz
dokładnie chodzi mi czy działa na zasadzie linki czy jest tam może jakiś wysprzęglik, ponieważ zapadł mi się pedał sprzęgła odciągnołem go ręka i nie da się już wgl wcisnąć całkiem sie zaciął, chciałbym po prostu wiedzieć jak jest w tej wersi golfa.
Z góry dziekuje za odpowiedz
Sprzęgło 1.4 16V 2001r.
Pompę sprzęgła wymień przy pedale.
Nie ma wysprzęglika centralnego tylko jest normalne łożysko(zwane błędnie oporowym).
Nie ma wysprzęglika centralnego tylko jest normalne łożysko(zwane błędnie oporowym).
Sprzęgło 1.4 16V 2001r.
Witam,
Mam problem i nie potrafie już go rozwiązać,
Mam problem z zawieszającym się pedałem sprzęgła po przeciągnięciu auta na obrotach, powiedzmy do 5tys obrotów. Sprzęgło jeśli się zawiesi pracuje w całym zakresie normalnie wysprzęgla, nie ślizga się itd. Pedał trzeba cofnąć nogą.
Obecnie zrobiłem takie zabiegi :
odpowietrzyłem i wymieniłem cały płyn w układzie,
wymieniłem pompę przy pedale sprzęgła
wysprzęglik dodatkowo
Nie mam już siły co to może być, czy postawić i wymienić jeszcze wysprzęglik ? Proszę o informację czy spotkał się ktoś z taką sytuacją/
Mam problem i nie potrafie już go rozwiązać,
Mam problem z zawieszającym się pedałem sprzęgła po przeciągnięciu auta na obrotach, powiedzmy do 5tys obrotów. Sprzęgło jeśli się zawiesi pracuje w całym zakresie normalnie wysprzęgla, nie ślizga się itd. Pedał trzeba cofnąć nogą.
Obecnie zrobiłem takie zabiegi :
odpowietrzyłem i wymieniłem cały płyn w układzie,
wymieniłem pompę przy pedale sprzęgła
wysprzęglik dodatkowo
Nie mam już siły co to może być, czy postawić i wymienić jeszcze wysprzęglik ? Proszę o informację czy spotkał się ktoś z taką sytuacją/