U mnie wariuje dokladnie w ten sam sposob ma "kaprysy" jak poziom oleju ok to po co sie pchac w koszta chyba ze drazni pomaranczowa kontrolka

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ja np. tej gumy nie mam w swojej osłonie odkąd kupiłem swoje auto.Sztomel pisze:Często niektórzy zdejmują plastikową górną osłonę silnika, w której znajduje się gniazdo wraz z gumowym uszczelnieniem bagnetu poziomu oleju.
Wydaje mi się ,że ta guma jest tylko po to żeby przytrzymywała sztywno tzw. lejek bagnetu oraz żeby podczas jazdy nie powodował niepotrzebnych dźwięków stukając o osłonę silnika. Zaś sam bagnet po kontroli stanu oleju wsuwając do lejka powinien się oprzeć o brzeg lejka. Jednak tak na wszelki wypadek sprawdzę informacje którą udzielił Sztomel choć wydaje mi się absurdalna.Sztomel pisze:Po jej zdjęciu i jeżdżeniu bez niej bagnet bez gumowej uszczelki wchodzi głębiej w rurkę osadzenia bagnetu i odczyt poziomu oleju jest wtedy błędny (wychodzi, że jest stan prawidłowy gdy w rzeczywistości jest mniejszy).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 54 gości