jakie są wasze doświadczenia z katalizatorem w 2.0 AQY? Może macie jakieś podpowiedzi, zdjęcia (mile widziane).
Chciałbym u siebie w końcu podreperować wydech i przy okazji zaglądnąć do katalizatora. Prawdopodobnie nic tam nie ma, albo jest wypalony bo przy wyższych obrotach coś buczy pod nogami, dwa mam notoryczny błąd drugiej sondy, a trzy ktoś już go spawał także może być pusty.
Mam dwa założenia i nie wiem co wybrać:
- pierwsze łatwiejsze to wstawić tłumik w obudowie katalizatora (nie żadną strumienicę), podobno nie będzie tak głośno - ale co z drugą sondą? wspawać ją w rurze zaraz za tłumikiem? Jest jakaś zależność czy ma być zamontowana prostopadle czy pod jakimś kątem? Jaki emulator stosować prosty czy kątowy?
- drugie rozwiązanie bardziej skomplikowane to wybebeszyć kata (o ile jeszcze jest) wstawić rurę perforowaną (bądź samemu nawiercić) i upchać wnętrzności jak w tradycyjnym tłumiku. Wtedy też muszę przenieść drugą sondę w rurę za katem. " onclick="window.open(this.href);return false;
Nie chcę wkładać zwykłej rury chociażby dla efektów wizualnych (pozdrowienia dla pseudo diagnostów).
Pozdrawiam
![pub :pub:](./images/smilies/pub.gif)