spryskiwacz tylnej szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
spryskiwacz tylnej szyby
Witajcie koledzy Coś się pochrzaniło ze spryskiwaczem tylnej szyby,dysza spryskiwacza lekko obraca się podczas ruch wycieraczki i nie dozuje płynu na środek tylnej szyby tylko pryska nim na skos-czy można temu jakoś zaradzić,bo pewien magic powiedział mi,że trzeba wymienić cały silnik,a w ETCE zauważyłem ten element jako część zamienną.Można to jakoś wymienić no i jak?
spryskiwacz tylnej szyby
Można --- cienką igiełką ustaw otworek dyszy na środek ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
spryskiwacz tylnej szyby
Nie o to mi chodziło.Ta dysza powinna podczas obrotu ramienia stać nieruchomo,żeby płyn był dozowany w jeden punkt.Kiedy się obraca to podaje płyn w nieodpowiednie miejsce i nie wynika to ze złego ustawienia dyszy tylko podobna jej zatarcia w jakiejś tulei-stąd moje pytanie?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
spryskiwacz tylnej szyby
system podobny jak chociażby w mk4 (jest fotoporada na forum)... rozebrać silniczek, wyczyścić, może jeszcze uda się uratować.
samą rurkę (tą co się zapieka) można wymienić...koszt w ASO ok 50zł
samą rurkę (tą co się zapieka) można wymienić...koszt w ASO ok 50zł
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
spryskiwacz tylnej szyby
Po co placic 50zl jak mozna dostac ten element za 13zl...http://allegro.pl/vw-golf-iii-mk3-dysza ... 06563.html" onclick="window.open(this.href);return false;Qto pisze:koszt w ASO ok 50zł
spryskiwacz tylnej szyby
No wiesz i tak trzeba rozebrać silniczek żeby to naprawić bo zapiekło się w środku ale co do części to lepiej z allegro niż z aso jeśli chodzi o taką rzecz ja miałem podobny problem, lecz ja zrobiłem tak że dorwałem silniczek ze szrotu i wszystko chodziło