Witam mam problem z moim mk4 1.8t . przyczyna strzałow z wydechu jest wyciety kat i zostawiona pucha po nim. Moje pytanie jest takie czy http://allegro.pl/sportowy-przelotowy-t ... 81747.html" onclick="window.open(this.href);return false; z dodadkowym przetłoczeniem wewnatrz . Czy jesli ten tłumik wspawam w miejsce kata to strzaly znikna czy lepiej kupic zamiennik kat ??
pozdrawiam.
Golf 4 1.8t stzał z wydechu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Ja mam jakiś tłumik rozprężny AWG zamiast kata i nie strzela. Poprzedni właściciel auta tak zrobił.
Gran Turismo Iniezione
-
- Nowicjusz
no u mnie jest cala puszka po kacie ktos go wycioł i zosrawil sama puszke. Auto bylo sprawdzane ( zapłon , podlaczane pod vaga) i jest wszystko dobrze znaczy nie ma innej opcji i strzela przez brak kata. Strzaly sa sporadyczne i tylko podczas zmiany biegu niekiedy strzeli ;')
Niektórzy słono płacą u tunera z takie strzały a tak powaznie raczej nie możliwe żeby przez pustego kata tak strzelał, trzeba zrobić konkretną diagnostyke, logi dynamiczne, lpg jest?
-
- Nowicjusz
hm lpg nie ma , z zaplonem jest wszystko wporzadku , swiece wymienione na ngk platynowe . wszystko jest dobrze . jedyne co przychodzi mechanikowi do głowy to wlasnie wina ze kat jest wyciety a puszka po nim jest zostawiona i tak beznadziejnie pospawana;) nic sie nie dzieje z autem a strzaly sa niekiedy podczas zmiany biegu tylko i wylacznie wtedy )